2006-08-05

KD:s webbplats gör reklam för Droghandel

Snuvad på webbplatsen
Detta med webbplatsers namn är alltid kul. Det kan ju ha varit någon annan före och snott webbadressen, url:en. Ett lite exempel på detta är www.ppm.se som ju inte går till Premiepensionsmyndigheten utan till en koncern som tillverkar maskiner till livsmedelsprocesser.

En smart entreprenör är Bolama Tecnology Ltd med adress på Mauritius som lagt under sig flera domäner med förkortningar. Om man exempelvis surfar in på www.s.se kan man bland annat nå www.socialdemokraterna,se. Väljer man www.m.se går det bra att komma vidare till www.moderaterna.se eller www.marabou.se - mmm Marabou är ju välkänt. Det enda som är jobbigt är väl att våra etablerade partier tvinngas skicka en liten slant till ett brevlådeföretag på Maurititus. Kanske inte den typ av entreprenörer som skall trygga syssselsättningen i framtiden.

Kristdemokraterna och Droghandel
Men stackars kristemokraterna som inte såg till att media förkortade deras namn med "k". När man nu går in på www.kd.se möter man i stället Kronans Droghandel. Nu är i och för sig Kronans Droghandel inga pushers i Christiana utan det logistikföretag som står för hälften av distributionen av alla läkemedel till de svenska apoteken.

Kristdemokraterna har www.kristdemokraterna.se .

Kolla förresten www.fp.se. Domänen ägs av okänd Thomas Holm.

Valrörelsen fortsätter. När det gäller UnikaPartiet har de ännu inte börjat kallas UP. Nåväl www.up.se ägs av en skånsk elektriker och han eller hon har ännu inte satt upp sin sajt.

Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skrattar så jag gråter! Kronan Droghandel!
fp-sajten blev nästan för mycket för en tant nära värmeslaget. Hysteriskt roligt! Kanhända det finns högre makter som driver sitt spel med domännamnen.

Ja, det är inte lätt att hänga med i det nya medielandskapet och tänka på allt. Köpa upp rätt och angränsande domännamn t.ex. Har de inte några konsulter?

Per Westberg sa...

Jag är medveten om att min rubrik kan verka vilseledande. Men vad gör man inte för att få fler än tre läsare till sin blogg.

Den uppmärksamme ser också att jag skriver att "KD:s webbplats gör reklam för Droghandel" Jag använder alltså versalt "D" i droghandel. Droghandel som i Kronans Droghandel.