2006-08-03

Unika partiet är dagens stora politiska händelse - På väg mot EU-parlamentet

Breaking News?
Dagens stora politiska händelse blir givetvis Linda Rosings framträdande i Gamla stan där Unika Partiets partiprogram och styrelse presenteras. Det är tragiskt att sådana som jag med spänning väntar på vad som skall ske samtidigt som intressanta politiska frågor får stå i farstun. Annars hade det ju kunnat vara en idé att till exempel reflektera över professor emeritus Sven-Olof Lodins artikel på DN-debatt - "Så här blir fastighetsskatten mera rättvis och accepterad" . Eller om det finns någon substans i Centerpartiets utspel med det nya ordet "Flexidaritet".

Är det en dokusåpa som planeras?
I Expressen finns uppgifter som gör gällande att Linda Rosings aktiviteter skulle vara kopplade till en dokusåpa producerad av Strix Television. Jag har svårt att tro detta. Pressmeddelandet med inbjudan till partipresentationen talar för att några informationsstrateger ännu inte finns på Unika Partiets kansli. Webbdesignen är genuint folklig och texten innehåller förutom en särskrivning även några ord där inledande versal använts felaktigt.

Koppling till Svenska akademien?
Valet att släppa partiprogrammet på en torsdag är sannolikt noga taktiskt valt. Linda Rosing kan efter pressträffen ha efterfest på källaren den Gylldene Freden på Österlånggatan. Där kan hon joina ledamöterna i Svenska Akademien som traditionsenligt avslutar torsdagarnas sammankomster på denna lokal. Efter ett samtal om hur Unika Partiet skall ställa sig till den folkpartistiska idén om en svensk litteraturkanon kommer givetvis ledamöterna i Akademien att hjälpa till med språkgranskningen.

100 dagar i Big Brotherhuset är ingenting
Det bekymmer jag har är att Linda är enda namn på partiets lista. Linda Rosing var förvisso väldigt uthållig i Big Brother. Men en mandatperiod är dryga 1 460 dagar vilket väsentligt överstiger Big Brothers 100 dagar. Linda har efter tiden i huset inte visat någon enastående uthållighet på några fronter (Fadde undantaget). Om Linda måste ta, och får tjänstledigt, under perioden kommer Unika Partiets plats att gapa ton. Så kan man inte svika väljarna.

Slutsats
Om STRIX kommer att göra en dokusåpa kring Unika Partiet är vårt land verkligen illa ute. Då om inte förr kommer det att finnas anledning att granska dokusåporna och intressena bakom dessa. Då finns det inte längre utrymme för att skämta som jag gjort i denna text.

BREAKING NEWS
18.40, Det har nu gått tre timmar sedan presskonferensen och de första rapporterna har publicerats på Realtid.se. Strategin för partiet lär vara att få en plats i EU-parlamentet. Vi får se hur Linda kommer att ställa sig till subsidiaritetsprincipen*.

20:07, Aftonbladets rapport från presskonferensen

23:47, Kvällsposten med citat från presskonferensen

* - Subsidiaritetsprincipen kan förklaras som en målsättning att beslut ska fattas på lägsta ändamålsenliga nivå.

Om unika partiet har jag skrivit tidigare:
1 augusti 2006

Andra bloggar om: , , ,

6 kommentarer:

Karin sa...

Men det verkar ju som om Linda/produktionsbolaget räknar med två mandat. Mandat nr 2 ska vinnas av den som vinner dokusåpan.

Men hur ska dom hinna med det här innan valet?

Per Westberg sa...

Det har du rätt i Karin.

Men allt skit har något gott med sig.

1. Nu får jag anledning att lära mig hur detta med valsedlar och förhandsannmälan går till.

2. Jag blev också glad över att en person klickat vidare på min länk om fastighetsskatten.

Just nu städar jag och kollar på TV:n om Sky News och BBC kommer med "Breaking News" i samband med Lindas presskonferens.

Anonym sa...

Intellektuell tjej den där Rosing.
Skämt å sido, vad håller på att hända med vårt samhälle?
Nog för att de som i dag sitter i regering och riksdag många gånger saknar akademisk kompetens och analysförmåga. Men vad tusan kommer att hända när tvivelaktiga personer såsom exempelvis Persbrandt eller Rosing kommer att leva runt i vår riksdag? Fri sprit och taxi hem från strippklubben!
Skandal, men det är populaset som till syvende og sist röstar och deras intellektuella färdigheter är inte heller så imponerande. så varför inte, folket får som de vill. Det kallas demokrati.
Därför är demokratin i ett obildat samhälle en fara för staten.

Per Westberg sa...

Fri sprit är det knappast i riksdagen men en och annan droska från krogen kan det nog bli.

Jag har inget emot att dokusjådisar kommer in i riksdagen. Men de bör gör som Jan-Emanuel, ta vägen via ett etablerat parti. Då sitter de inte på pottan när de måste ta ställning till vem som skall bli statsminister.

Persbrandt som riksdagsman har jag inget mot men han gör säkert bättre insatser på Dramatens scen. För övrigt står ju den superba skådespelerskan Solveig Ternström som första namn på centerns lista i Stockholms stad.

Slutligen noterar jag att italienska parlamentet har erfarenheter av udda personer som ledamöter. JAg tänker då inte på Belusconi utan Cicciolina och någon annan nakenaktris som jag glömt namnet på.

I Kalifornien är guvernören en välkänd kraftig man med österikisk börd.

Låt oss satsa på folkbildning och öka bildningen. Då är demokratin i hamn. På det hela taget är den hygglig men i min egen kommun är det några jeppar som röstat i Nationaldemokraterna i fullmäktige. De hade en nämndeman som gjoder sig skyldig till främjande av flykt. Suck.

Per Westberg sa...

Johanna
Jag har avgivit rapport. Har ni förresten sett att Linda Rosing är författare.

Per Westberg sa...

Sommaruppehåll. Det visste jag inte. Där sprack den teorien. Vilken tur att jag inte sprang in på Freden i torsdags.