2006-10-22

Glappkäftade mäklare eller Aftonbladets fria fantasi

Förutvarande eller om man säger kortvarande statsrådet Maria Borelius ska sälja sitt hus i Djursholm uppger Aftonbladet. Anders Tjärnvall heter mäklaren och till Aftonbladet säger han:

- Vi ska inte annonsera eller visa något på internet. Maria Borelius vill ha så
lite publicitet som möjligt efter det som hänt. Hon känner sig jagad.
Att Tjärnvall överhuvudtaget uttalar sig om att han fått ett säljuppdrag kanske kan förklaras med att han vill hitta fler spekulanter men genom att uttala sig om Borelius som person går han för långt.

Men mest tramsiga är ändå de andra mäklare som Aftonbladet talat med. Aftonbladet uppger att flera mäklare har blivit ombedda att sälja villan i Djursholm, men sagt nej. -Vi vill inte sälja den eftersom vi inte vill förknippas med den verksamhet som Borelius varit inblandad i, påstår tidningen att en mäklare sagt.

Trams. Mäklare tackar inte nej till ett föräljningsuppdrag.

Mäklarfirman Vincent Forsbeck som lär har säljuppdraget är förresten lite nischade på norrort. Anmärkningsvärt att de då skriver "fin 2:a i Djursholm". Det heter ju "fin 2:a Djursholm. Nu tappade jag förtroendet för den mäklaren. :)

Politisk reflektion
Genom att nu flytta tillbaka till England visar Maria Borelius att hennes enda avsikt med att bosätta sig i Sverige var att komma in i riksdagen. Detta handlande slår tillbaka mot moderaterna som låtit sig upplåta sin nomineringsprocess till en person som drivits av en egen karriärplanering. Hur många dugliga och engagerade politiker måste stå tillbaka för den här typen av dagsländepolitiker.

Andra bloggar om:

Inga kommentarer: