2006-10-23

Nyhetsanka - För när storfiskarn talar om...

För när storfiskarn talar om hur stora fiskar han får, ja då skarvar han som han vill, då räcker armarna inte till, skaldade Tore Skogman i den svenska visklassikern "Storfiskarvalsen".

Fiskar- och jägarhistorier är välkända men frågan är om inte det är lätt till med lite lögner även när det gäller möten med rovdjuren. I går berättade Aftonbladet en historia som jag tog till mig. En travtränare i Värmland lät berätta att en av hans travhästar attackerats av en björn varvid fullblodet hade sparkat björnen på flykt. Travtränaren uppgav att björnen sannolikt fått ett ben avslaget och jaktlag sattes upp för att spåra en björn med förmodad fraktur.

I dag skriver Aftonbladet att historïen sannolikt är uppdiktad. - Travtränaren har visat trovärdighetsproblem, säger jaktvårdskonsulenten Gunnar Glöersen till Resumé. Enligt Glöersen har travtränaren ändrat sin historia två gånger och sanningshalten i berättelsen ifrågasätts starkt.

Björn i Salem
För ett par månader sedan var en ledig polisman ute och joggade i Salem utanför Stockholm. I motionsspåret fick han sällskap av en björn. Naturligtvis tror vi på en polisman men nog är det konstigt att det inte rapporterats björn i trakten.

Lo i Lindholmen
En sommarmorgon 1978 så jag ett lodjur i Gustaf Vasas födelseby, Lindholmen strax norr om Vallentuna. Eller gjorde jag inte det?

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: