2007-01-29

Kyrkoordnaren ett år

Idag har jag bloggat i ett år. Inspirerad av Martin Garlöv på Brygubben testade jag den 29 januari att posta ett inlägg med Nils Ferlins dikt "Du har tappat ditt ord" ur Barfotabarna 1933.

Den artikel jag tycker är viktigast är Skäms Expressen! Allmänintresse - Pyttsan, som publicerades den 19 juli 2006. Expressen var den tidning som först publicerade bild på den så kallade Hagamannen, en våldtäktsman som under lång tid plågat Umeås kvinnor.

Bildpublicieringen på Hagamannen
I bloggartikeln konstaterade jag att Hagamannen friades på en punkt. Det gäller en åtalspunkt där han i december 2000 misstänktes ha förövat en våldtäkt i Ersboda på en då 15 årig flicka. Tingsrätten konstaterar att mycket talar för att den åtalade är gärningsmannen men bevisningen räcker inte. Tingsrätten noterar:
Någon fotokonfrontation eller annan under kontrollerade former anordnad konfrontation i syfte att säkerställa bevisning har inte anordnats och skulle efter publiceringen av bilden på N.N. knappast heller ha varit meningsfull
Med alibit "allmänintresse" bidrog Expressen uppenbart till att en ung kvinna inte gavs den del av upprättelse som en fälld gärningsman ändå kan betyda.

Framåt
Nu återstår att se om det blir ytterligare ett år av bloggande. Efter 816 artiklar i disparata ämnen finns det hopp att skrivklådan består.

Andra bloggar om:

1 kommentar:

Karin sa...

Det är bara att hänga i. :)