2007-01-03

Sveriges första blog sacking?

IOGTs infochef hänger löst efter porrattack mot Lars Berghagen skiver Dagens Media. Bakgrunden är IOGT:s kommunikationschef Åsa Hagelstedt som på sin webbplats anklagade Lasse Berghagen för att ha köpt porrtidningar på bensinmacken. Om detta skrev jag i artikeln "Lågvattenmärke på bloggen" den 30 december 2006.

I somras fick en engelsk kvinna sparken från ett franskt företag sedan hon varit alltför öppen på sin blogg och indirekt varit illojal mot sin arbetsgivare - blog sacking. Nu tror jag inte att just porrövertrampet kommer att rendera Åsa Hagelstedt en uppsägning trots att hon sannolikt varit både oskicklig och omdömeslös. Trots allt har hon skrivit privat om ett ämnesområde som inte berör hennes arbete som kommunikationschef. Å andra sidan ska kanske en organisation kunna förvänta sig mer av sin kommunikationschef. Som kommunikationschef så representerar man också sin organisation långt utanför den ordinarie arbetstiden.

Men en spännande fortsättning följer och jag undrar om vi får vår första blog sacking i Sverige. Åsa Hagelsteds andra misstag var att hon inte kunde hantera den kris som uppstod när hon kritiserades för att fara med osanna andrahandsuppgifter. I stället för att agera som en kommunikationschef bör göra, det vill säga lägga korten på bordet och kanske backa, for hon ut i militant agitation, skyllde på andra, släckte sin blogg och drog utomlands.

Dagens media 3 januari, IOGTs infochef hänger löst efter porrattack mot Lars Berghagen
Läs även Resumé 3 januari, Aftonbladet: Vi har inte plockat bort Berghagenartiklarna

Om blogsacking har jag skrivet den 20 juli 2006 i artkikeln: Kan en bloggare få sparken? Blog sacking

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: