2007-07-12

Utan manus

Finansminister Anders Borg talade knappa 30 minuter utan manus i Almedalen. Det är bra med korta tal men slutet blev nästan abrupt.

Anders Borg påminner mer om en konsult eller möjligen universitetslärare än en företrädare för ett parti på Almedalens huvudarena. Inget ont om den tekniken, spontaniteten är tilltalande, men han får väldigt svårt att närma sig ämnen som ligger utanför hans specialområde. Han är lätt att lyssna till men spärrar man öronen kan möjligen kritisera hon för att var pratig. Jag har en känsla av att hans "fusklapp" bara innehåller några stödord typ jämställdhet, miljö, skolan och full sysselsättning.

Det ska bli intressant att se om moderaterna publicerar Borgs tal på webbplatsen. I så fall blir jag imponerad. Det fordrar sannolikt att man hade en livs levande stenograf på plats.

UPDATE: DN:s PeterWolodarski verkar ha samma uppfattning om Borgs talekonst som jag. Han skriver på sin blogg:

Men någon stor talare är inte finansministern. Hans framträdande var ett 30 minuter långt föredrag. Anders Borg har svårt att sätta punkt mellan meningarna.
Han talar fort, fort, fort och låter inte budskapet sjunka in hos åhörarna. Efter 10 minuter började publiken att applådera spontant för att ge finansministern en chans att andas. Liknande avbrott skedde flera gånger under Borgs föreläsning.
SvD, Borg skär ned miljarder på försvaret
DN, Borg: Begränsat utrymme för reformer
SvD Göran Eriksson analyserar politik, Borg följer med i vänstervridningen
DN:s retorikexpert: Borg får böter för fortkörning
Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: