2010-07-10

Egendomligheter i sociala medier


UPDATE: Nu är det falska Littorintwittret avslutat. Mycket osmakligt.
En bluff om Littorin på Twitter
I de sociala medierna händer de egendomligaste saker. Just nu twittrar Sven Otto Littorin på ett nyöppnat twitterkonto. Han skriver:
Har skapat ett twitterkonto för att försöka nå ut på ett nytt sätt. Kommer enbart twittra om händelsen och tar emot era frågor. #littorin
Givetvis är detta en bluff. En ganska obehaglig sådan. Bara en sådan sak att han stavar sitt namn med bindestreck i userprofilen. Littorin heter Sven Otto (Julius) och inget annat. Den första followern på Littorins falska konto skulle kunna misstänkas.
När jag läser om Littoringate kan jag notera att ingen reflekterat att sexköpsbrottet preskribreras efter två år. Vi talar alltså om misstanke om ett brott som är preskriberat sedan två år. Detta borde få oss att fundera på om inte straffskalan i sexköpslagen är för låg. Böter eller fängelse i högst sex månader borde ändras till böter eller fängelse i högst två år.

Bloggar om ,

SvD, SvD, DN, Expressen, Aftonbladet, GP, Sydsvenskan, Politiken, Verdens Gang

4 kommentarer:

Alltid Rött Alltid Rätt sa...

Instämmer med ditt sista stycke! Den är definitivt för låg.

Alltid Rött Alltid Rätt sa...

Instämmer med ditt sista stycke! Den är definitivt för låg.

Joppe sa...

Preskriberat! Ja, men då är det ju ok då.

Hur är man funtad om man försöker sopa detta under mattan? Till råga på allt drog han in sina barn i det, hellre än att kommentera uppgifterna!

Herregud, jag blir kokande arg bara jag tänker på det.

Anonym sa...

Varför allt ståhej? Om Littorin har rent mjöl i påsen så har har inget att frukta av en granskning. Det är ju så vi medborgare skall resonera enligt Bea Ask när övervakningsmaskineriets tyglar stramas åt.