2011-04-30

Svensk Damtidning har noll koll

Idag skrivs det ganska mycket i tidningarna om kläderna som syntes på celebriteterna vid gårdagens kungliga bröllop i London. Framförallt är det damernas hattar som kommenteras. SvD:s Modeblogg är lite tjurig tycker jag när man skriver:
Kronprinsessan Victoria bar slimmad fodralklänning. Kreationen var smickrande, men den aprikosa tonen för blek. Den stora hatten gav tyvärr ett tantigt intryck och hon borde likt andra yngre damer satsat på en mindre hatt.
Kronprinsessans hatt är sannolikt kreerad av modisten Brita von Koenigsegg och givetvis måste jag kommentera att Brita von Koenigsegg är mor till biltillverkaren Christian von Koenigsegg. Häftiga hattar och häftiga bilar.

I medierna är det tunnsått med kommentarer om männens klädsel. Svensk Damtidning utgör ett undantag när man skriver om prins Williams röda uniform. Men dessvärre är man ute och cyklar ordentligt när man skriver:
Prins William bär en röd uniform – som vi tidigare spekulerat i – en “Royal Navy Number One Dress”. Prins William är amiral i Royal Navy (Kungliga flottan) sedan 2006.
Inte en bokstav blev rätt här. Den uniform prins William bar var uniformen för hedersöverste vid Iriska gardet. Detta trots att han är Flight Lieutenant vid Royal Air Force. Inte heller är prins William amiral i Royal Navy. Däremot hade prins Charles på sig "Royal Navy Number One Dress (ceremonial)" och det var han som blev amiral i Royal Navy 2006.

Jag som trodde Svensk Damtidning hade koll på kungligheterna. Men kanske är de lika förvirrade som speakern på Yttre Borggården som idag genomgående sagt "Hennes Majestät" om kungen. DN

3 kommentarer:

Angelica Karlsson sa...

Ha ha, du är underbar Per! Du sitter inne med så otroligt mycket kunskap... ett levande uppslagsverk.

Per Westberg sa...

Jag såg att det var en arméuniform och att det var en överste. Sedan var det bara att googla lite. Så lär man sig något nytt väsentligt.

Per Westberg sa...

Jag såg att det var en arméuniform och att det var en överste. Sedan var det bara att googla lite. Så lär man sig något nytt väsentligt.