2010-02-28

Stöd Röda Korset

Röda Korsets förre kommunikationschef spelar i samma division som överste Wennerström.

Röda Korset är Sveriges största humanitära organisation. De gör ovärderliga insatser här hemma och ute i världen. Den tidigare kommunikationschefen åtalas nu efter att ha svindlat organisationen på miljoner.

Man ska alltid reflektera över varför människor gör sig skyldiga till brott. Bakom allt finns en människa. Detta är tragiskt för Röda Korset och för alla som litat på denne tragiska delinkvent. Vi får hoppas att han snart tilltalas före detta riddare af Johanniterorden i adelskalendern och att några reflekterar över vedervärdiga överklassfasoner.

Två överklassnobbar har utmärkt sig som grandiosa skitstövlar de sista 50 åren. Dels överste Stig Erik Constans Wennerström som förråde sitt land och därmed spelade med soldaters och civilas liv. Dels förre kommunikationschefen vid Röda Korset som tog och fortfarande tar från de fattiga för sina egna snobbexcesser.

Förtroendet för Röda Korset är allvarligt skadat. Det drabbar alla dem som får bistånd genom Röda Korset. Nu behövs ditt stöd till Röda Korset mer än någonsin.

Läs Fokus "Korsfararen - Historien om hur en man sänkte Sveriges största hjälporganisation"

Klicka på denna länk och stöd Röda Korset
SvD, DN, DN
Bloggar om

2 kommentarer:

Anonym sa...

Röda korset behöver ett rejält stålbad som tvättar rent och återställer förtroenden.

Jag vill inte ta kommunikationsdirektören i försvar direkt, men den här typen av personer skall inte existera i en välgörenhetsorganisation och han skulle alltså inte ens anställts från första början.

I en ledning för envälgörenhetsorganisation skall det sitta personer som brinner för sitt kall och inte ens kikar på den personliga vinningen -ordet "förmånsbil" existerar liksom inte alls, inte heller överdrivna löner eller saltade pensionsavtal etc.

Jag har hittat en organisation dit jag tryggt lämnar bidrag och dit hör varken Röda korset eller de andra stora.

Anonym sa...

Ja. Eller hur. Intressant hur du tänker. Jag förutsätter att du är mycket insatt i vad som hänt. Om man läser artikeln i senast Fokus så är det uppenbart att genom ett par enkla telefonsamtal skulle insett att Af Donner ej var lämplig att anställa. Det är det första felet som Röda Korset gjort.

På de sätt som Röda Korset sen skött sig, och på det fullkomligt vedervärdiga sätt som Bengt Westerberg urskuldar och sig och hånar hela Svenska folket som någon gång skänkt pengar till Röda Korset (Debattartikel i DN) så är det än mer uppenbart. Röda Korset är en vedervärdig organisation och kommer aldrig någonsin återfå förtroendet hos mig i alla fall.

Hoppas att alla andra Svenskar som skänker pengar tänker om och INTE ger en krona till en så fullkomligt genomrutten organisation som Svenska Röda Korset.