2010-03-20

Låt barn slippa figurera för sina föräldrar

Jag läser i Kvällsposten om en man som åtalats för grov misshandel. I tingsrätten fick han tre års fängelse för grov misshandel av två "kompisar". I hovrätten förevisas ett intyg från en rättsläkare som uppger att det handlar om en fallskada men i sista stund dyker åklagaren upp med ett intyg från neurokirurgen som opereterat. Denne påstår att det handlar om misshandel.

Nu sitter mannen i tidningen och förklarar sig oskyldig. Det är naturligt och så kan det givetvis vara. I tidningen påstås att mannen var på väg att frias när den nya bevisningen dök upp.

Kvällsposten har det dålig omdömet att publicera en bild på mannen med sin dotter i knäet. -Min dotter L, 1,5 år, får mig att orka kämpa vidare, säger mannen.

Det är bra att ett barn gör att man kämpar och vill ordna upp sitt liv. Men det är inte bra att en 1,5 åring ska exponeras på bild i en tidning för sin förälders sak. Att tidningen sedan "missar" att mannen vid samma tillfälle misshandlade ytterligare en person gör väl kanske att man får fundera på tilltron i berättelen. Åtalet för grov misshandel inbegrep inte bara skallskadan utan även sparkar och slag. Någon helt friande dom hade det nog knappast blivit. Men sådant kan man ju inte berätta om. SR Blekinge

Inga kommentarer: