2010-03-19

Numismatikerna versus ornitologerna

Det har varit ett storbråk med flera skadade på en krog i Birkastan. Enligt TT är det oklart vilka som slogs, men polisen tror att det handlar om en uppgörelse mellan huliganer.

Låter troligt.

Det är knappast SPF versus PRO och mindra sannolikt att det handlar om att Stockholms Ornitologiska förening stött på ett gäng numismatiker.

Men skämt åt sido. Det är sjukt att polisens resurser ska användas till att ingripa mot sådant här. Lika illa är det att ambulanser och sjukvård ska dirigeras till dårar som slåss.

SvD, DN, Aftonbladet

17 kommentarer:

Anonym sa...

Det är lätt att känna så. Men bara för att det var ett "huliganbråk" så behöver det inte betyda att alla var med på att slåss. Enligt uppgift handlade det om ungefär 70 man från ett "lag" som överföll 10 från ett annat. Dom 10 som naturligtvis försökte fly och skydda sig så gott dom kunde - ska dom då inte ha rätt till polisskydd, ambulander och sjukvård bara för att det var ett "huliganslagsmål". Ska man hårddra det så måste ju minst 90% av polisens resurser gå till saker som "dårar" gör?

Hugo sa...

Ja, det är tråkigt att våra resurser används till människor som skadats av andra. Du är en riktig humanist du. Grattis!

Per Westberg sa...

Självklart ska polisen ingripa och alla har rätt till vård.

Men den som sitter på akuten med magsmärtor och tvingas vänta är knappast glad.

Snabba kännbara påföljder för gärningsmännen.

Oskar sa...

Ska en person med lungcancer få vård om denna fortsätter att röka? Ska motorcyklist som åker utan hjälm få vård? En som åker skidor offpist utan hjälm?

Det är väl ändå en human syn att alla ska få vård, helst utan att man sak värdera hur skadorna har uppkommit.

Anonym sa...

Håller med Per.
Polisens resurser skall inte användas till det här alls.

Inte heller 112, vi löser det här på egen hand, utan inblandning.

Mr Burns sa...

Militanta anarko-numismatiker är inget att skämta om. De kan slå mynt av vad som helst.

Per sa...

Är man med i leken så får man leken tåla...

Men om dessa grabbar har betalat sin skatt, varför skulle de inte få någon sjukvård?
Detta till skillnad för dessa papperslösa flyktingar som kommer hit och låter oss andra betala. Läs och begrunda det Mona, Lars och Maria.

Anonym sa...

Intresslant och lite skrämmande att mitt inlägg censurerades och togs bort-

Anonym sa...

Så sant så sant! Förstår din tanke.
Föreställer mig att jag själv sitter på akuten. Kommer det då in en person vars t.ex skallskada prioriteras före mig, och denne har t.ex skallskador pga att denne krockat med ett rådjur eller har skador av någon annan orsak man inte kan påverka, så skulle jag kunna ta det på ett sätt. Men att låta en huligan, som medvetet gett sig in i en situation där resultatet med 80-99% är lika med kroppsskada, ja....då hade jag ruttnat duktigt...

Anonym sa...

Är kommentaren högst upp säker på att inte en fraktion från Pingstkyrkan på Rörstrandsgatan var med?

vanarh sa...

Varför ska vi som avskyr fotboll behöva betala för dessa idioter.
Vi kräver att fotbollslagen etc själva står för poliskostnaderna i samband med alla matcher. Varför prioritera fotbollshuliganer när handikappade och sjuka inte får vård!!!!
I fattigsverige måste vi prioritera

Anonym sa...

Det är inte bara fotbollen som skapar bråk, problem och skadar oskyldiga men det är för tröttsamt och ledsamt att fotbollen skapar detta. Alla skyller på att det är bara en liten del som gör detta men ingen verkar vilja ta ansvar för vad sina egna supporter vänner osv. gör. Vem vill gå på en match med sina barn?? Har varit där med mina barn men kommer aldrig att gå dit igen. Allsvenskan är familje festen som dog. Älskar fotboll själv men se vuxna människor bete sig som jag vet inte vad... inte konstigt att det finns krig i världen

Anonym sa...

Jag tycker vi ska låta alla partier betala för sina polisbevakningar. Dom har ju ändå valt att vara politiker.

Jag tycker att alla religiösa samfund som gör dumheter (knutby) ska få betala allt själv. Blir nån våldtagen där så måste ju den få betala polisutredning och våld. Hon/han valde ju själv att umgås med vedebörande.

Nä seriöst hörrni.
Det är tugget funkar inte.
Betalar man skatt så ska man få vård. Det är det systemet man har valt. Om det inte passar så flytta till Nordkorea eller nåt annat liknande land.

Och sen ska väl ändå inte dessa 10 bajare behöva betala när gnagare anfaller med så många fler.
Tack vare gnaget så kommer ju kriget öka ännu mer.

Anonym sa...

Om du tycker att samhällets resurser ska användas i situationer när personer har satt sig i situationen skälv, så antar jag att du tycker att.Personer som begår ett skälvmordförsök inte ska få vård, rökare likaså, Förare utan säkerhetsbälte har ju inte mycket att hämta, Tjejer som solar mycket och får kanser likaså. och varför dra gränsen där, kvninnor som bor med tidigare dömda hustrumisshandlare borde skylla sig skälv?

Anonym sa...

Vad många inte vet, även media, är att det pågår just nu pågår ett stort gängkrig mellan FFL och andra grupper...flera killar har senaste tiden blivit släppta från fängelserna... allmänheten gör bäst i att ta dessa killar på allvar och inte skämta bort det...det är fler att fler tonåringar som har dessa aggressiva pojkar som deras enda föredömen och vill stiga i hierarkierna och bli som dem...frågan hur man ska få alla dessa killar att anpassa sig och komma in i samhället och slippa anklagelser och hot från vänner och svenssons, det ger mer att diskutera detta än nåt annat..att enkelt kalla dem för "dårar" hjälper igen..jag vet att många vill förändra sina liv, för jag har själv besökt fängelser och pratat med killarna...JESUS kan förändra Ditt liv!

Professorn sa...

Jag går själv med mina barn på fotboll och det är inga som helst problem. Varför måste ni vara så lättköpta med medias svartmålning av fotbollen i Sverige? Ni undrar aldrig över varför det skrivs saker och när dom skrivs? Vem vill få ut vissa budskap vid vissa givna tider? Så har lobbyister hållit på i årtionden och lyckats väldigt väl också. Jag har själv varit på Bajenmatcher sen 1981 och har sett utvecklingen under decennier och kan säga att det som händer på och runt arenorna är extrema undantag att det blir farligt för barn eller barnfamiljer. Det är farligare att åka tunnelbana en vanlig eftermiddag/ kväll med barnen än det är att gå på fotboll. Politiker och polis och förbund har sina egna agendor med smutskastningen av supporterkulturen. Speciellt polis och förbund vill likställa ultras med firmorna. Detta enbart på okunskap om vad som är vad. Förbundet specifikt vill helst av allt att det blir som i England, med dyra sittplatser och "städad" publik som inte säger emot så fort det kommer nya dekret från högre makter. Ingen som står upp, ingen som skriker domarjävel, inga tifo, inga bengaler, osv osv.
Sansa er nu och tänk efter hur det egentligen ser ut.
Forza Bajen siempre.

Per Westberg sa...

I morgon vinner Bajen på Studenternas.

Sjöälvklart ska polisen ingripa vid bråk. Lika klart har även den som busat rätt att få vård.

Min point är att det är synd att folk pucklar på varandra. Det är ett hot inte bara mot de som slåss utan även mot oss andra.