2006-04-25

Tiohundranämnden i Norrtälje

Kyrkoordnaren har bestämda åsikter men kommer gärna in i nya tankegångar. I förrgår beklagade jag mig över konstiga namn på kommunala nämnder i Trelleborg och Lilla Edet.

Men nu har jag forskat vidare och hittat en spännande nämnd i Norrtälje - TioHundra - nämnden för hälso-, sjukvård och omsorg.

2006 bildade Norrtälje kommun och Stockholms läns landsting en ny vårdorganisation för hälso-, sjukvård och omsorg i Norrtälje kommun. Man har bildat ett bolag som äger och driver Norrtälje akutsjukhus, kommunens äldreomsorg, socialpsykiatri, särskild omsorg (LSS), rådgivningsbyrån, ungdomsmottagningen, delar av skolhälsovården, familjecenter och vissa vårdcentraler. Vidare barn- och mödrarhälsovård,habiliteringscentrum för barn och vuxna, barn- och ungdomspsykiatrin, psykiatrisk öppenvård för vuxna och beroendevården.

Detta är nytänkande och det är genialt ur demokratisynpunkt. TioHundra är telefonnummret till förvaltningen (0175-10 100 och 0176-10 100). Vidare är det ett historiskt geografiskt namn - Tiundalands Roden. Härifrån seglade vikingar i österled.

Jag skall nu tänka helt fritt och inte hävda att nämnder skall namnges efter sitt kompetensområde. Namnet TioHundra- kommer ingen att glömma. Vem kommer t.ex. ihåg att nummret till polisen är 114 14 var man än befinner sig.

Inga kommentarer: