2008-06-29

Bensin


Man ska inte skoja om allvarliga saker. Men så här ser Dagens webbplats ut i skrivande stund.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Ha, ha! Jag tänkte in på det men det är faktiskt lite lustigt även om det som hände i Bulgarien självklart är djupt tragiskt.

Vad jag tycker är ännu mera tragiskt är att av Dagens många högljudda bokstavskristna läsare som ofta ser just homosexualitet som roten till allt ont i samhället och samtidigt säger sig värna om människovärdet....var är deras inlägg och kommentarer till det som inträffade i Bulgarien?

Tystnaden är rätt talande och även om många av dessa fundo- kristna lätt kläcker ur sig "vi fördömer självklart våld mot homosexuella" så är deras åsikter och ofta snäva och vridna bild över sina medmänniskor själva bensinen i de brandbomber som kastas emot oss homosexuella.

Anonym sa...

Björn

Jag kollar ofta bloggkommentarerna till Dagens artiklar med koppling till homorättigheter.

När Dagen berättar om Ecce Homo-utställningar, att riksdagen ska säga ja till någon ny homoreform, när Svenska kyrkan är med vid pridedemonstrationer, när kristna blir förlöjligade etc då är det flera konservativt kristna som lämna bloggkommentarer.

Men när Dagen rapporterar om våld och förföljelse mot homosexuella och bisexuella, då är i princip aldrig några konservativt kristan som säger ett ord. Även om man tex är emot en könsneutral äktenskapslag borde det ju vara givet att fördöma våld mot gayparader, gayföreningar och homosexuella medmänniskor. Men konsservativt kristna är tysta. Därför att de egentligen sympatiserar med de som attackerar homosexuella? Därför att de inte bryr sig?

Det värsta är att deras hatpropaganda emot homosexuella i kombination med tystnad när homosexuella blir attackerade med våld av nazister och andra grupper kan ses som ett godkännande av våldet.

Skäms och bättra er är mitt budskap till konservativa kristna!

Bengt Held