2008-06-13

Vad säger Volvo egentligen?


Jag tillhör dem som anser att Volvo är den främsta premiumbilen och att de aldrig kan göra fel. Men jag läste nyss ett nyhetsbrev från Volvo Personvagnars verkställande direktör där han flaggar upp den nya Volvo V70 2,5FT. 200 hästkrafters turboladdade motorn för etanoldrift. -Vi vill ge våra kunder möjlighet att kombinera miljöansvar med prestanda. Med 200 hästkrafter under huven får föraren dynamiska köregenskaper utan att pruta på bränsleekonomin, säger Volvo Personvagnars VD Fredrik Arp.

Men vad i all världen innebär egentligen "dynamiska köregenskaper utan att pruta på bränsleekonomi"?

Tänker jag fel om jag påstår att karlen egentligen säger att bilen kommer att vara skitdyr att köra. Blev det inte lite fel? I allmänhet blir något billigare när man prutar på något. Om man inte prutar blir det dyrare. I och för sig är det bränsleekonomin man inte prutar på. Ordet ekonomi brukar ibland uttydas "hushållning". Om man prutar på "hushållning" kanske det blir annorlunda det vill säga billigare. Fredrik Arp gör sig sannolikt skyldig till en så kallad kontamination då han blandar ihop uttrycken "pruta på priset" och "göra avkall på (bränsle-)ekonomin.

Ytterligare en liten detalj han glömmer bort är att bilmodellen som skulle rulla ut från Torslanda efter årets semester är kraftigt försenad. Förra veckan flyttades leveranserna i vecka 35 till vecka 41.

Volvos nyhetsbrev
Bloggar om

Inga kommentarer: