2009-04-09

Bra artikel om att tjuvar ska få sparken

Svenskan har idag en bra och sansad artikel om en yngre man som jobbar på ICA:s lager och som sagts upp då han stulit två dubbel-Japp. Karlen själv fattar ingenting.

Min kommentar är att det är beklagligt att folk inte förstår att det just när det gäller stöld från arbetsgivaren är rätt tufft. Det är ju absurd om de som jobbar på lager ska fylla på sitt eget lager. Tyvärr bidrar inte förbundsjuristen Carolina Öhrn på LO-TCO:s rättsskydd till att få folk att inse allvaret då hon börjar yra om chefsbonusar.

Att ha en anställning är ett förtroende. Anställningskyddet genom lag ska skapa trygghet men grunden för anställningen är ändå lojalitet till arbetsgivaren.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Per Westberg har förmodligen inte själv laddat sin mobil på jobbet. Stöld av el = sparken. Stöld av japp = sparken.

Larzan sa...

"Du skall inte binda till munnen på oxen som tröskar"
5.Mos 25.4

Anonym sa...

Stal och stal, det handlade om så kallat kross som ändå kasseras. Nån jävla måtta får det vara.

Anonym sa...

Håller med, hur ska arbetsgivaren kunna lita på att han inte stjäl mer? hade det varit "kross" han stal så hade man nog kunnat se mellan fingrarna då det ändå ska eldas upp, men nu stal han ju sånt som skulle säljas. polisanmälan hade de kunnat skippa kanske, 2 japp liksom, inte värt att det ens går upp i domstol. Men sparken ska han ha, helt klart.

Dennis Nilsson sa...

Tala om att du kastar sten i glashus!

Du är säkert en "ängel" som aldrig någonsin har "stulit" något i ditt liv!

Sätter vi en övervakningskamera på dig med bevakning 24 timmar/dygn så kommer du inom 7 dagar har gjort dig skyldigt till åtskiliiga brott.