2009-04-12

Ohlys appendicit

När Svenskan citerar Expressen och berättar att vänsterpartiledare Lars Ohly opererats för blindtarmen på Falu lasarett är det verkligen nyhetstorka. Förvisso har Lars Ohly en hel del skit i bagaget men att det fastnat just i blintarmen tror jag inte. För det finns väl ingen kommunistisk depå med skit i ryggmärgen?

6 kommentarer:

Olah Örtengren sa...

Ohly är ju som en blindtarm! Funktion okänd!

Nikolaus sa...

Det heter APPENDICIT på svenska och APPENDICITIS på latin. Organet heter appendix vermiformis, dvs maskformiga bihanget. Andra former av appendix blir alltså med c, som pluralis "appendices" och i konjunktion med -itis (inflammation), så blir det som sagt "appendicitis". Blindtarmen heter däremot caecum i kortorm eller på medicinsk latin "caecum coli" dvs "tjocktarmens blindtarm". Finns förekomst av flera blindtarmsliknande bihang som anatomiska/embryologiska avvikelser, t ex medfödda diverticlar (inte att flörväxla med deiverticulitis som har annan etiologi, dvs orsak/ursprung).
Mvh
Dr. Nikolaus

Anonym sa...

När jag läser den här typen av imbecila kommentarer förstår jag varför jag lämnade svenska kyrkan för flera år sedan. Först Göran Skytte och hans malande om religion och kommunister och sedan detta dravel.

Anonym sa...

hoppas han blir ignorerad av läkarna som vi andra...nej, glömde...de går ju i förtur...är eliten.

Per Westberg sa...

Tack
Dr. Nikolaus
Jag borde ha konsulterat doktorn som satt i rummet intill när jag skrev.

Anonym
Göran Skytte skriver sällan om kommunister. Han brukar ösa vämjelig galla över sossar.

Per Westberg sa...

Den som har inflammation i blindtarmen blir knappast ignorerad av läkarna.