2011-05-24

Dåren i Malmö är var mans niding

UPDATE: Nu läser jag i Sydsvenskan att Malmö FF planerar att stämma nidingsmannen. Det är rätt.

Man blir ledsen när man ser bilderna från Swedbank stadion i Malmö där en 18 år gammal huligandåre springer in på planen och ger sig på Helsingborg IF:s målvakt Pär Hansson. Efter denna händelse avbryts matchen till publikens förtret och fotbollssveriges sorg.

Nu vore det bra om denna galning lagförs sabbt för sitt brott. Jag anar att det handlar om försök till misshandel och olaga intrång. Det ligger väl även nära tillhands att vi också har att göra med ett ringa narkotikabrott. Jag vågar gissa att karlen tillfört vissa otillåtna stimulantia i sitt blodomlopp. Men rättsprocessen får inte sluta vi att 18-åringen får ett adekvat straff. Nu är det läge att väcka skadeståndstalan mot denna niding. Han har genom sina gärning förorsakat stor ekonomisk skada för de inblandade klubbarna. Det är på tiden att det börjar svida för huliganerna även om de i realiteten oftast är trasiga människor som inte kan göra rätt för sig. Men har man tur är det en yngling som har en slant på banken.

Det är värt att notera att den dansk som 2007, på Parken i Köpenhamn, överföll domaren i EM-kvalet mellan Danmark och Sverige ådömdes ett skadestånd på 900 000 danska kronor1.

Sydsvenskan, DN, SvD, Aftonbladet, Helsingborgs Dagblad, Sydsvenskan, Aftonbladet

1 - Vigtig dom for dansk fotbold

2 kommentarer:

bloggare på icedaniel.se sa...

Håller med dig !

Anonym sa...

Tyvärr urskuldar de olika inblandade parterna sig med att det är en enskild individs verk. Visst, individen har sitt ansvar gentemot rättsväsende och samhälle, men för det kan man hela tiden hänvisa till att man inte kan garantera att en galning kommer på dumma tankar och verkställer dessa.
Det är dags att samtliga inblandade parter sätter sig ner och diskuterar. Tidigare mötens resultat har tyvärr inte förbättrat situationen. Man måste sluta att hela tiden jaga en ansvarig att skylla på. Detta är ett stort, komplext och komplicerat problem som kräver insatser och förändringar på många ställen. Nu är det hög tid att visa civilkurage!