2011-05-07

Fel att hänga ut Ola Lindholm


Foto: Det blir nästa ironikt när man ser "KP+Polisen=Sant" i huvudet på Kamratpostens webbplats.

UPDATE: Nu har Ola Lindholm skrivit ett blogginlägg. Det första och det enda. Det känns sorgligt och allt som är fel blir bara ännu mer fel. Läs Olas blogg
_______________________________

Tidningarna excellererar i det faktum att Kamratpostens chefredaktör åtalas för ringa narkotikabrott. Detta sedan han testats positiv i samband med ett polisingripande. Som vanligt är han dömd på förhand och indirekt förlöjligas han då han förnekar brott. Seriös media borde låta honom vara i fred och överlåta till läsarna på Flashback att spekulera om Lindholm.

Media är brutala i uppmärksamheten i ett läge som egentligen bara innebär att åtal väcks för det det tämligen lindriga brottet "ringa narkotikabrott". Det är trots allt ett brott som har samma straffskala som snatteri. Förvisso är Ola Lindholm inte vem som helst och skulle han fällas för brottet är det givetvis kört för honom i alla avseenden. Men alla vet vi att det är tragik bakom missbruk även hos de som är städade och anpassade personer. Vi vet också att det är naturligt att neka då man anklagas för brott.

Det som Lindholm har emot sig är givetvis att han agerat själv för att förebygga mediabevakningen. Allt har blivit fel och gjort uppmärksamheten kring honom större. Han gick först ut med ett eget pressmeddelande när han delgivits misstanke om brott. Idag, när beslutet om åtal blivit offentligt, använder han Kamratpostens blogg för att till sin egen läsekrets återupprepa förnekandet. Även det förfarandet är naturligt för den som är pressad. Men det är givetvis olämpligt eftersom Kamratpostens läsare är mellan 8-14 år. Han avslutar sitt inlägg med orden:
Om du undrar något eller känner dig orolig, så prata med en förälder eller någon annan vuxen du litar på. Ha det bra!/Ola
Jag begriper inte vad en vuxen ska säga och Ola borde ha avstått inlägget.

Personligen var jag skeptisk till Ola redan innan han tillträde som chefredaktör på Kamratposten. 2006 skrev jag blogginlägget "Kamratpostens chefredaktör spårar ur innan han tillträtt". Bakgrunden var en intervju med honom i Stockholm City där han svarade enormt barnsligt. Inte minst uttryckte han sig som en tonåring om alkohol och rus.

Hoppas att han frias. Men frågan är om han kan få upprättelse.

2 kommentarer:

Nettis Österberg sa...

Låt Ola vara ifred, så mycket bra som ola har gjort för alla barn så tycker jag att vi alla ska ge honom en ärlig chans , och inte vara som elaka gamar och dömma honom omedelbart , nej , nej tänk istället på vad ola själv skulle göra för er , inte döma med en gång iallafall, Nej låt han få lugn och ro ,jag tror att ola behöver alla barnen nu .Stötta ola nu istället, om han nu har gjort ett misstag,okey då för vem gör inte det,men det kan ju faktiskt vara polisen som gjort det stora misstaget!!JAG HÅLLER PÅ OLA IALLAFALL , JAG HOPPAS NI TÄNKER TILL OCH HÅLLER MED MIG !

Freja sa...

Jag håller verkligen med dig om att media blåst upp det alldeles för mycket. De borde oftare fråga sig om de skulle vilja att samma sak hände dem själva. Skyldig eller ej borde de låta Ola vara, han klarar nog av att må dåligt över det hela alldeles på egen hand.

"Men det är givetvis olämpligt eftersom Kamratpostens läsare är mellan 8-14 år." Ja, det är vad de flesta tror då just det är siffran som brukar anges. En snabb titt in på forumet på kpwebben och man inser att så inte är fallet. 8-18 vore mer passande. Av dessa är många tolvåringar mognare än flera vuxna jag mött och man kanske bör tillägga att många yngre barn hellre spelar spel än går in på forumet.