2009-05-11

Djurgårdare på Kirsebergsanstalten


Några Djurgårdssupportrar har uppträtt illa på flyget från Malmö och misstänks nu för luftsabotage, ett brott som kan rendera fyra års fängelse.

Sydsvenskan citerar en djurgårdssupporter som säger: -Skåningen slog sig på stolen. Denna djurgårdssupporter är naturligtvis ett underbart sanningsvittne och vi får väl se hur domstolen bedömer saken. Det tragiska är att supportrarna bara har förmåga att kommentera den påstådda misshandeln men att de uppenbart inte fattat att de kan ha gjort sig skyldiga till allvarligare brott.

Sanningsvittnet tonar ner händelse och ursäktar saken med att stewarden ansett att en djurgårdare inte satt sig tillräckligt snabbt. Men läser man texten ordentligt inser man att den stående djurgårdaren är illa ut. Det står nämligen att planet taxade tillbaka. Är man uppe och står i stolen när planet rullar har man definitivt visat att man inte ska ut och flyga. Självklart var det bra att polisen plockade av denna ståplatspassagerare.

Om det nu blir fängelse föreslår jag Kirsebergsanstalten. Då kan Djurgårdarna komma hem till huvudstaden och berätta för oss andra att det uttalas Tjirseberg.

2 kommentarer:

annebelle sa...

Länkade hit i dag. OK, hoppas jag.

Per Westberg sa...

Jag blir så glad. Vi syns i morgon.