2009-05-24

Församlingar på Facebook


Malmöförsamlingarna S:t Pauli och Fosie äger Facebook
Två församlingar som förstått vad det kan innebära att vara kyrka med närvaro i Facebook är Malmöförsamlingarna S:t Pauli och Fosie. Dessa båda församlingar har eget konto på Facebook och är trevligt inbjudande genom att presentera aktiviteter och kommunicera med besökarna. Malmö S:t Pauli låter till exempel berätta att man ser fram mot att ha ungdomsgruppen ikväll.

Andra församlingar i Svenska kyrkan på Facebook är:
Nacka, Leksand, Vaksala, Ystad, Ålidhem, Täby, Lunds Helgeands, Grytnäs, Torslanda, Rimforsa, Teleborg, Boo, Eriksfält, Österåker-Östra Ryd, Överluleå, Köping (vi som jobbar i Köping) , Björklinge, Hässelby , Västerstrand , Ryd i Linköping, Maria Magdalena i Stockholm, Förlösa Kläckeberga, Ådals-Liden och Dalarö-Ornö-Utö.

Täby störst både på Facebook och i verkligheten
Spånga församling är den enda församlingen som vill att man ansöker om medlemskap innan man får göra entré. Det är kanske ett ganska klokt val.

Den största församlingen på Facebook är Täby församling vilket också är den församling i Svenska kyrkan som har flest kyrkotillhöriga.

Kyrkoherdarna i respektive församlingar verkar inte alltid vara deltagande på Facebook trots att de i flera fall är aktiva på Facebook. Något att tänka på för dem.

Bloggar om ,

3 kommentarer:

~Karin Långström Vinge~ sa...

Vi har en grupp, faktiskt. :)

Per Westberg sa...

Du har rätt Karin. Svenska kyrkan i Skövde hittade jag inte liksom inte heller Borås, Alingså och New York.

Leif Ekstedt sa...

Mer folk än i Kyrkan?
I Täby har väl kanske Statsministern anslutit sig igen?
Eller nöjer han sig kanske med att hustrun är medlem.