2008-07-06

FRA-debatten en mardröm


De flesta debatter brukar ebba ut med tiden. Men med debatten om FRA-lagen förhåller det sig annorlunda. Det är uppenbart att de flesta svenska journalister känner sig oroade och nyhetsvärderingen får en helt annan skepnad än eljest. I skrivande stund fylls hela telegramfältet på SvD.se av länkar till artiklar där olika borgerliga riksdagsledamöter uttalar sig. När man länkar upp notiserna hamnar man på korta kärnfulla intervjuer. I den tryckta editionen utgör dessa intervjuer ett snyggt komponerat uppslag och på högersidan finns en artikel om ledamöter som valts in genom personvalsinstitutet. Det första uppslaget under rubriken "FRA och politikerna" är en mycket läsvärd artikel av den politiske kommentatorn Göran Eriksson (läs här)

Den lilla redaktionen på den kristna tidningen Dagen är kanske den tidning som imponerar mest. Målmedvetet plockar man fram egna artiklar i ämnet eller kommenterar andra tidningar. Brygubben skriver på sin blogg:
Dagens medarbetare har gjort ett bra jobb och det har de med rätta fått uppmärksamhet. En förklaring är säkert de unga inslaget i redaktionen och en utåtriktad och samtidigt ideologiskt tydlig chefredaktör.
Cecilia Wikström (fp), Karl Sigfrid (m), Annie Johansson (c), Fredrick Federley (c), Camilla Lindberg (fp)

Bloggar om

Inga kommentarer: