2008-07-07

Maud Olofsson säger sanningen om antietanolmaffian

Det är bra att Maud Olofsson nu också vågar ta bladet från munnen och ifrågasätta de starka krafter som hela tiden förtalar etanolen som alternativt drivmedel. Vid sitt tal i Almedalen nu i kväll var hon tydlig och man behöver inte vara einstein för att hon talar om den mäktiga oljeindustrin. Under sitt tal uttalade hon:

Just nu har vi en intensiv debatt om biobränslen. Nog är det märkligt att diskussionen handlar om vad vi gör på en procent av jordens uppodlade yta samtidigt som oljan når rekordpris som i sin tur driver upp priserna på våra livsmedel. Det går aldrig att blunda för att det finns de som har intresse i den nuvarande ordningen. Och de är starka.
Låt oss aldrig tappa fokus. Om vi ska kunna minska koldioxidutsläppen då måste också biobränslen spela en roll. För biobränslen är och kommer alltid att vara mer klimatvänligt än olja. Glöm aldrig det.

Dagen, SvD, DN, Sydsvenskan, Aftonbladet

Bloggar om ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men käre vän - tror du på fullt allvar att biobränsle är lösningen?
Har du insett vilka volymer det handlar om i så fall?

Per Westberg sa...

Nej du det tror jag inte.

Jag får väl citera Maud Olofsson: Låt oss aldrig tappa fokus. Om vi ska kunna minska koldioxidutsläppen då måste också biobränslen spela en roll. För biobränslen är och kommer alltid att vara mer klimatvänligt än olja. Glöm aldrig det.,

Anonym sa...

Sedan när kom Maud med någon vöärdefull sanning??, svammeltant av stora mått. Visst bra med skattebefrielse av miljöbilar, men att Maus ska hyllas för detta var ju att ta i. Skicka tanten hemtill Högfors, det enda ställe hon passar på.

Leif Ekstedt sa...

Gubben tittar på problemen inte möjligheterna. Det är enkelt att gör detta. Det går som smort se på
producenterna. Maud Olofsson är rätt ute.