2008-07-06

Reklamtrix?

Häromdagen mötte jag en cirkus som i sakta mak åkte på kolonn. Antagligen satt det en och annan clown bakom ratten även om det inte syntes. Nu har de tydligen nått Norrtälje norrifrån och man blir inte särskilt förvånad när man läser att elefanter rymt. Rubriken har synts förut. Denna gång har elefantern enligt Aftonbladet besökt Drottning Kristinas väg i Norrtälje. Där har jag en kompis och hon måste skyddas från elefanter eftersom hon håller ställningarna under sommaren på jobbet.

Det börjar bli rätt tjatigt att elefanter rymmer. Det är mystiskt och man frågar sig om cirkusdirektören eller domptören släppt elefanterna på fri fot för att få lite publicitet i lokalmedia. Övriga familjemedlemmar är övertygade om att elefantskötare inte vågar släppa ut sina djur.

- Det händer väldigt sällan men vi försöker hålla våra djur så fritt som möjligt. Elefanterna går inom ett elstängsel, säger Marcus Rosendahl pressansvarig på Cirkus Maximum till DN (fast DN skriver Cirkus Maximus, möjligen för att sagan berättar att elefanter är rädda för möss - maximus).

Jag är skeptisk.

Det är rätt kul med kringresande cirkus och jag utgår ifrån att de behandlar djuren väl. Tack till Djurskddsmyndigheten för att man förbjöd sjölejon på cirkus. Detta förty ägnade sig Jonas Wahlström stora delar av sitt sommarprogram igår att förtala denna numera nedlagda myndighet. Jonas Wahlström måste nog betraktas som rätt långsint trots att han fått rätt när det gäller de kubanska krokodiler Hillary och Castro. Han skarvade också ganska rejält när han berättade om en skriftväxling med Vägverket.

DN, Aftonbladet

Inga kommentarer: