2008-07-31

Kul med kommentatorsfunktion

Sydsvenskan har idag ett reportage där livräddarna i Skanör (FAlsterbonäset) berättar att de tvingas undsätta många barn som hamnar långt från stranden på grund av badleksaker och föräldrar som brister i upppsikt.

Många är väl de som intervjuats i tidningar och som anser sig felciterade. Det är ju inte för inte man på mediakurser lär ut att man bör kräva att få läsa sina egna citat innan de går i tryck.

Men det blir rätt kul när tidningen har en kommentatorsfunktion. Där finns ju direktmöjligheten att rätt felaktiga citat från andra kommentarer. Signaturen "Livräddare" skriver:

Vem är Frank i Skanör? antar att du menar mig. Sa jag att skotrar som är 100 meter ut i havet är en stor fara??? Jag sa att skotrar och båtar som kör längs stranden är den största faran. Jag har filmat 4 skoteråkare som körde bland de badande inne vid vågbrytaren i juni. Såg inga livräddare som påpekade ngt då.
EU stoppar kustbevakningen att göra något pga en lag. Skotrarna kryssade även mellan segelbåtarna så även dem som är 100 meter ute är farliga för sjöfart och badande. Har du vaknat idag?
/Jerker - Skanör 2008-07-31 09:11

Signaturen "Moster i Göteborg" är skarp i sina slutsatser om hur föräldrar fungerar:
Varför tar ni inte ansvar för era barn för?+ o håller bättre koll på dom, eller är det så att alla Latte mammor o pappor nu dragit till stranden istället o e så självupptagna så dom glömmer bort sina nya utsmyckningar, barnen..
Möjligen en smula svepande.

Vad som förvånar mig en smula är att livräddarna inte riktigt ar koll på hur många ingripanden de gör. I all annan verksamhet som handlar om liv och säkerhetet är dokumentationskravet stort. Även små incidenter måste dokumenteras för att man ska kunna se mönster och planera insatser. Är det inte så här? Glömmer man föra logg?

SvD

Bloggar om , , ,

Inga kommentarer: