2009-06-21

Bondfångare på Dagens ledarblogg


Tidningen Dagen är ett föredöme när det gäller nya medier och de är absolut inga bondfångare. Däremot har man googleannonser på sin Ledarblogg och då kan det bli lite snett. Just nu annonserar bondfångarna "kyrkoavgiftningen.se" om hur man med ett SMS för 100 kronor kan gå ur Svenska kyrkan.
Svenska kyrkan KO-anmälde kyrkoavgiftningen.se i början av juni. – "Kyrkoavgiftningen.se" förleder människor att tro att det är dyrare att vara med i Svenska kyrkan än vad det i själva verket är. Man vill göra sken av att kyrkan inte behöver medlemmarnas avgifter. Och dessutom lura folk att tro att kyrkan ställer upp på samma sätt som om man var medlem. Det är vilseledande, sa Klas Hansson, informationschef för Svenska kyrkan.

5 kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Det är bra, att Du påpekar ofoget som pågår. Däremot kunde kanske klargöras vad som utgör skillnad mellan betald kyrkoavgift och vad som blir kostnad ialla fall.
Man får väl en redovisning av den separata begravningsavgiften.
Men sedan då?
Statsministern ,som i alla fall föregående år inte var medlem i Svenska Kyrkan , men med en hustru som är medlem ,har han någon ekonomisk vinning av att frun är medlem?
Konungen skall väl enligt statuerna vara medlem - varför inte Regeringschefen?

Per Westberg sa...

Hej Leif
Det finns inget som säger att kungen ska tillhöra Svenska kyrkan. Däremot står det i successionsordningen att statschefen ska bekänna sig till den evangeliska läran men det är inte samma sak som krav på tillhöriget till ett bestämt samfund.

Fram till och med 1999 fanns ett krav på att det statsråd som föredrog kyrkofårgor skulle tillhöra Svenska kyrkan men numera hanterar ju regeringen inte längre interna kyrkliga frågor.

kyrksyster sa...

Bra klargörande!

Har länkat dig idag!

Per Westberg sa...

Tackar

Emanuel Karlsten, redaktör Dagen.se sa...

Hej,
Tack för din kommentar. Nu ser jag den givetvis alldeles för sent, men vi har sett över våra annonser och gör vad vi kan för att liknande annonser inte ska dyka upp igen.