2009-06-07

Respektlöst mot Lennart Johansson

UPDATE: Läser en intervju med Lennart Johansson och kan bara konstatera att Aftonbladets journalister bord få en grundkurs i neurologi. Så oerhört plump, korkat och respektlöst att publicera artikeln på denna länk.
___________
Nationalsången skulle precis börja. Spänningen låg i luften. Då zoomades en till synes rörd Lennart Johansson in i tv-rutan – med tårar i ögonen. Så skriver Sportbladet i ett av sina referat från EM-kvalmatchen på Råsunda mellan Sverige och Danmark.

Det är respektlöst av Sportbladet att göra affär av att förre UEFA-basen, den genomsympatiske Lennart Johansson, grät när nationalsången spelades. Har man den minsta allmänbildning vet man att okontrollerbar lättrördhet och oförmåga att hålla tårarna tillbaka är ett vanligt symptom efter stroke. Nationalhymnen är en situation när de flesta av oss har nära till tårar men det får inte den intensitet som kan uppstå hos den som drabbats av stroke. Att TV-råkar zooma in en välkänd och folkkär person är en sak men att en tidning gör en nyhet av det är illa. Ännu värre är det kanske att Aftonbladets krönikör Jennifer Wegerup plockar upp Lennart Johanssons tårar på ett oerhört plump sätt.

I en intervju i Expressen förra sommaren intervjuades Lennart Johanssons hustru Lola. På frågan läkarna säger om hans prognos, svarade hon: – Den prognos vi har fått är att han ska bli återställd så det är vår förhoppning nu. – Som du förstår är jag väldigt ansatt av en massa människor just nu bland anhöriga och vänner. Jag har ett hårt tryck på mig samtidigt som Lennart i dag kanske inte har full sjukdomsinsikt – för det är sånt som händer vid en skada som han har. – Vi vill ge honom den lugn och ro han behöver för att satsa på ett fortsatt bra liv.

Aftonbladet, Sportbladet, Wegerup: Tårar för fotboll är alltid bara tårar för ett spel


Bloggar om
Det är roligt att se Lennart Johansson på Råsunda men lite respekt för integriteten bör man förvänta sig från journalister.

Inga kommentarer: