2010-05-03

Hänsynslösa inte bara på vägen?

Överklassracet Gumball 3000 med en anmälningsavgift på 40 000 engelska pund har nu nått Sverige. För två år sedan dödades en person i Grekland när dessa puckon drog fram och en del av deltagarna genomför ett vansinnesrace på allmänna vägar genom Europa, Asien och USA i lyxbilar typ Ferrari, Mercedes och Lamborghini. Det handlar alltså om jetsetare som vill ha roligt och dra till sig uppmärksamhet men som i praktiken riskerar sina och medtrafikanternas liv. Hur dessa människor kunnat bygga upp sina förmögenheter vet jag inte men en och annan av deltagagarna är säkert lika respektlösa i "affärslivet" och i umgänget med andra människor. Givetvis får de adepter som följer deras exempel. Dessa adepter kappkör med sig själva eller sina kompisar. De dör och skadas och de dödar ibland även andra.

SvD

6 kommentarer:

Rutger Jönåker sa...

Gumall 3000 tillbaka igen? Häftigt! Det behövs lite fart och fläkt i den sömniga trafikrytmen som bestäms av vurpollonprydda viktigpettrar på TSV.

Lars Holmgren sa...

jamen herre gud dom körde ju 148 km i timmen. Hur kan man ge sig till att köra så enormt fort på motorväg. Vilken tur att det fanns poliser som kunde stoppa vansinnesframfarten.

Anonym sa...

Länge leve Gumball 3000!!
It's not a race. It's a rally.

Marcus Olsson sa...

Kul text, du verkar som en skön typ! eller?

Man kan också se det såhär: http://annoyances247.blogspot.com/2010/05/gumball-whats-fuss-about.html

Give the millionaires a break!

Per Westberg sa...

Rutger är den som kör sakta.
TSV avskaffades för många år sedan och gick upp i Vägverket. Nu finns inte ens Vägverket kvar.

Anonym sa...

Kalle008 säger:

Racet är känt i förväg.

Lite planering, en rejäl insats av helikoptrar och poliser. Sen beslagtas alla bilar och bränns på platsen.

Det blir inga fler liknande lopp, jag lovar.