2010-05-16

Nigeriabrev på bloggen

Vid några tillfällen har jag upptäckt Nigeriabrev som publicerats på min blogg. Senast uppmärksammades jag av Calle på byggjobbarbloggen "Utsikt från ett tak". Hur dessa kommit dit har jag ingen aning om.

Det känns ju oroande om detta skulle bero på att mitt kontot hackats. Jag har bytt mitt lösenord ganska frekvent och det är definitivt inget simpelt lösenord. Mer typ - X33+ydWtgl84aBTY44 :). Snarare tror jag att man kommit över e-postadressen för publicering. Den är ju relativt enkel.

Nåväl nu är den publiceringsmöjligheten strypt.

Annars är Nigeriabrev fascinerande. Tänk att någon vill skänka mig två miljoner dollar om jag upplåter mitt konto. Och nog är det roligt att vecka efter vecka vinna miljoner på holländska lotterier.

1 kommentar:

Carl Jacobson sa...

Jag har fått otaliga nigeriabrev under åren. Deras teman har varit snarlika, men det roligaste var kanske ett som påstods vara skrivet av en bihustru till Jonas Savimbi, som ville ha hjälp med att flytta pengar som Savimbi hade fått i bistånd från CIA, men stoppat i egna, rymliga fickor.

Så för någon vecka sedan dök en ny variant upp: "Hjälp oss att stoppa nigeriabreven" - mot rundhänt ersättning och användande av mitt bankkonto...