2010-05-16

Inget fel på McDonalds

SvT Dokument Inifrån sände ikväll ett program som handlade om McDonalds. Man påstår att mat som ska kasseras serveras och att det fuskas med tidsrapporteringen.

SvT Dokument Inifrån försöker använda konceptet från Uppdrag Granskning 2007 (Vågar ICA ta yttersta konsekvensen) då köttfärsfusket i några Maxi ICA-butiker avslöjades.

Men jag blir inte upprörd och tycker fortfarande att McDonalds sannolikt är en bra arbetsgivare för de som gör entré i arbetslivet. Att arbeta på McDonalds är en bra merit och jag tvivlar på att tveksamma affärsmetoder är regel. Men med många karriärssugna arbetsledare kan det givetvis bli fel och jag är övertygad att ledningen tar krafttag mot de som agerar felaktigt.

När det gäller tidsgränserna handlar det, till skillnad från Maxi ICA:s köttfärs, inte om hälsovådligt fusk. McDonalds tiominutersregel är ett eget högt ställt krav som tillkommit för att hamburgare ska smaka bra. Det är inte en fråga om livsmedelssäkerhet.

Om man fuskar med tidrapporter är det bara att uppmana de anställda att gå med i facket. McDonalds har kollektivavtal och verkar mån om goda relationer till facken.

DN, DN, SvD, Aftonbladet, Expressen, Sydsvenskan
Bloggar om

6 kommentarer:

Anonym sa...

Idiot

Anonym sa...

Hahaha..vilken värld lever du i?

Per Westberg sa...

Jo jag gjorde det. Samma IP olika avsändare.
Men det finns så många fora att samtala i så min censur betyder nog inte så mycket.

Magnus sa...

Hmm, Per, nu får du nog kolla upp detaljerna ordentligt. Jag skrev två lite längre inlägg, men definitivt inte inlägget "Idiot".

Jag hoppas att din radering får betraktas som ett misstag...? Annars får jag ju vatten på min kvarn, om att kyrkan gärna undviker öppen debatt på internet om känsliga ämnen runt sin verksamhet, t.ex. varför man inte tagit reda på vilka församlingar som krossade kistlock - utöver Vännäs.

Men det kanske var ett misstag? Eller ville du undvika diskussionen om kistlocken (det finns förvånansvärt få fora för detta sånt på internet)?

Magnus sa...

Svaret väntar fortfarande, Per...!

Magnus sa...

Jag glömde att påminna dig om frågeställningen, såsom jag formulerade den tidigare utan att få svar: "Eller ville du undvika diskussionen om kistlocken (det finns förvånansvärt få fora för sånt på internet)?"

Vad säger du Per?