2009-09-29

Flygcertifikat för män som flyger på flera sätt

Hur kan en person som dömts för narkotikabrott, erkänt drogproblem och gjort sig skyldig till vapenbrott få behålla sitt flygcertifikat och få flyga yrkesmässigt?
Tidningarnas beskrivningar av de män som sitter anhållna misstänkta för inblandning i den så kallade helikopterkuppen är fascinerande. Uppgifterna om männen är många och man överlämnar till läsaren att dra sina slutsatser. Att intervjua grannar och föräldrar ger knappast svaren på den stora frågan om männen är skyldiga eller inte. Advokat Silberksy är som vanligt utomordentlig i sin retorik och talar om en Kafkaliknande situation. Sådant bjäbb före häktningsförhandling är inget som klienten tjänar något på och det är lätt att se att Sibersky endast vill stärka bilden av sin egen person.

Oavsett om mannen är skyldig eller inte inställer sig en relevant fråga: Hur kan en person som dömts för vapenbrott och narkotikabrott överhuvud få behålla ett flygcertifikat?

SvD, DN, DN

3 kommentarer:

Anonym sa...

Folk med yrkesflygcertifikat tillhör vanligtvis de välbeställda, således tillämpas 'deras' barnsliga definition på lämplighet: bara för att man begår andra, till flyget orelaterade, brott betyder det ej att vederbörande inte kan hantera ett flygfarkost i enlighet med bestämmelserna, med andra ord på ett säkert sätt. Och så länge man sköter sitt flygeri på ett korrekt sätt finns det varken anledning eller utrymma i lagen till att dra in ens certifikat.

Med jämna mellanrum förvånas jag hur totalt intelligensbefriade bortförklaringar folk kan komma med när de ertappas med handen i kakburken, eller när de ansvariga eller domstolsväsendet ska förklara ett förfarande / domslut som är helt strider mot sunt förnuft.

Anonym sa...

Hur kan en person som dömts för vapenbrott och narkotikabrott överhuvud få…

* behålla ett körkort?

* handla på systembolaget?

* rätt till A-kassa?

* vistas bland barn?

* gå i körkan?

Just vapenbrott och narkotikabrott är av sådant gränsöverskridande slag att personen i fråga inte ska få göra någonting om hen ertappas med dessa brott (och kanske ska vi lägga till det ofantliga brottet sexköp till denna kategori). Hen ska bara ligga under en bro resten av livet, avskärmad från överstepräster och andra fina personer med oförvitliga samveten.

Ty det vet ju alla att om man tar en holk på fritiden eller råkar ha ett vapen hemma kan man inte sköta ett arbete…

Per Westberg sa...

Körkortet sitter lite löst om man gör sig skyldig till narkotkabrott. I detta fall var det kokain.