2009-09-29

Med sådana fans dör Bajen


Bosse Sundling, ordförande i Hammarby IF Fotbollsförening, och Staffan Thorsell, ordförande i Hammarby Fotboll AB, skrev idag ett öppet brev till Hammarbys supportrar och la korten på bordet om hur vissa fans saboterar Bajens framtidsutsikter. Hela brevet präglas av hoppet om att alla vettiga supportrar ska ställa upp och skapa ordning. De skriver:
Vi ber om din hjälp att göra klart för alla falska fans att busliv, bengaler, hot och knytnävar inte hör hemma på Söderstadion.
Men frågan är om ordföringarna inte talar för döva öron. Man blir alldeles matt när man läser Bajen Fans ordförande Daniel Sundqvist uttala sig i Svenskan. Han har själv inte läst det öppna brevet men anser att Staffan Thorsell bör tänka över sin egen situation. – När han uttalade sig i stil med att med sådana anhängare förtjänar inte Hammarby att vara i allsvenskan, så har han klivit över en gräns. Oavsett orsak så kan en ordförande inte hävda att laget ska åka ur allsvenskan. Min uppfattning är att han bör se över sin position, säger Sundqvist.
Dessvärre har Thorsell rätt. När fansen blir ett överskuggande problem dör klubben. Hur supporterordföranden tänker övergår mitt förstånd. Det lär inte bli lätt för Bajen att skaffa sponsorer om man kopplas samman med busliv av värsta sort. Jag trodde i min enfald att organiserade fans hade läget klart för sig. Men icke.

Inga kommentarer: