2010-04-02

Bilden av Skåne

Kvällspostens ledarskribent Peter J Olsson visar på vikten av utveckling som något positivt för en stad. I detta fallet handlar det om Landskrona som blir bilden av brottslighet och misär.
Öresundsregionen får nog betraktas som den del av Sverige där det är mest drag. Centralt i denna region ligger Landskrona som emellertid förknippas med sociala problem och brottslighet. De senaste dagarna har vi läst artiklar om hur en kvinna misshandlats till döds på en parkeringsplats efter att hennes make kommit i delo med en annan bilist (eller snarare en galning).

Efter ett intensivt och kompetent spaningsarbete har nu på eftermiddagen polise tagit in en yngre till förhör. Han har därefter anhållits misstänkt för grov misshandel och mord.

Kvällspostens ledarskribent Peter J Olsson skriver angeläget om Landskrona:
Tidigare har Landskrona förvisso haft dåligt rykte, men i sociala indikatorer som brott, fattigdom och segregation är man inte sämre än till exempel Malmö och Helsingborg. Skillnaden är att i Malmö och Helsingborg också finns det positiva, där det nya växer.
Ska Landskrona slippa att ständigt vara urbilden för våld och kriminalitet måste det komma positiva utvecklingstrender i staden. Kanske kan så ske, det gamla betongväldet är brutet, dagens svaga majoritet i kommunen kanske kan bli starkare. Det behövs.
KvP, Aftonbladet, SvD, DN, Sydsvenskan, Skånska Dagbladet, Helsingborgs Dagblad, Göteborgsposten

6 kommentarer:

Anonym sa...

I Skåne! Vad hände i Södertälje? Skottlossning från en bil. Vad är då likheten mellan Skåne och Södertälje? Svara på det. Det händer inte här iaf i en ETNISK REN SKÅNSK BY.

Per Westberg sa...

Avser Du skottlossningen i Botkyrka?

Erik sa...

Per din fåntratt! Är du bakom flötet på riktigt eller bara PK? Vad som avses är givetvis likheterna mellan två städer som drabbats av en jävla invasion av pack som rånar, våldtar, plundrar och numer även KNACKAR NER 78-åriga gamla damer!

Ahnberg sa...

Det skulle jag tro.
Förstår vad du menar, anonym. Jag bor i en etnisk ren skärgårdsby. Det är förträffligt. Skulle aldrig kunna tänka mig att bo i en förort, eller för den delen Landskrona.

Anonym sa...

Jag har lämnat Malmö för evigt, jag kommer nu bara dit för att arbeta och snuva Hr Ester Reepalu på skattepengarna. Så borde alla hederliga och skötsamma människor göra. Flytta ifrån städer där människor från varmare länder regerar, så kan de styrande sitta där själv med sina "skyddslingar"

Armando sa...

Era skit Rasister, är alla svart skallar Mördare nu eller?
Glöm inte vem som byggde Sverige, inte Svenskar ialla fall!
Jag hatar själv personer som begår brott eller mord.
Själv bor jag i Landskrona men aldrig set något ovanligt.
Klaga på politikerna och inte vi Invandrare eller vad nu kallar oss.
Gång på gång säger jag att jag e kristen men fan fattar inte svenskar det.
Skyll er själva svenskar som bara tagit emot muslimer till detta land.
mvh Armando