2010-04-27

Sparka den bloggande polismannen

DN berättar att Skånepolisen vill säga upp en bloggande polisman - "Farbror Blå" som skrivit sexistiska inlägg rapporterat från tjänsteutövningen och som även är misstänkt för sexuellt ofredande.

Det är rätt. Oavsett sanningshalten i bloggen handlar det om en extremt omdömeslös polisman. Saknar man omdöme bakom tangentbordet är risken stor att det klickar under tjänsteutövningen. Polismän måste var mycket mogna och omdömesgilla. Den som inte är det ska inte fortsätta som polis.
Sydsvenskan,
Expressen
Bloggar om ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller helt med dej.
Är man så omogen ska man inte ha ett jobb där man har myndighetsutövning.
Det som lite skrämmer mej är att denna person klarat sej genom lämplighetsprov i polishögskolan.
Vad mer för rötägg har slunkit genom testerna........:-(

Anonym sa...

Och ändå listar du yttrandefrihet som ett intresse i din profil din jävla hycklare! Du har inte en aning om hur den här polisen uppträdde i yttre tjänst så gör världen en tjänst och håll käften!

Robert sa...

Tönt

Anonym sa...

Ja givetvis är en polis som bloggar mycket farligare än en polis som utnyttjar sin makt i tjänsten, som skjuter någon (med eller utan dödlig utgång) i onödan, eller som har dömts för brott. Han nämner ju ollning, vilken omoral!!!

Per Westberg sa...

Javisst yttrandefrihet intresserar mig. Särskilt var gränserna för denna går. En polisman kan vara superbra i yttre tjänst men vara en veritabel skitstövel privat. Den här bloggande polisman har uppenbart agerat privat på ett sätt som skadar och försvårar i allt polisarbete.

Robert
Javisst är bloggaren "Farbror Blå" en tönt.

Anonym
Om en polis skjuter någon i onödan lär vederbörande inte få behålla jobbet. Jag drar mig till minnes ett sådan fall utanför Norrköping. Det handlade om grov oaktsamhet.