2010-04-24

Bussresan från Malta

Posted by Picasa

Det är 3420 kilometer mellan västra Malta och Stockholm. Jag tillhör nu den exklusiva skaran som åkt buss därifrån. Man tar aldrig de högerstyrda bussarna från Medelhavsön. Efter 82 timmar kom vi fram till Stockholm.
Idag, lördag, rullar de maltesiska förarna Canadian Snowman från Stockholm ner genom Tyskland till Genua. Där tar de färjan till Malta på onsdag morgon. De tar inte vägen över Sicilien som vi gjorde på vår resa från Malta.

Kul att få visa Stockholm för dem. De som vid resans början svarade på frågan om de visste var Sverige låg:

- Vi har en aning om det.

Nu har de sett Beridna högvakten och Regalskeppet Vasa. Något att berätta när de i sommar möter svenska språkresestudenter i sina bussar. De imponerades av att det låg is i en torrdocka och vi besökte bussgaraget Söderhallen där vi kollade bussar och verkstad. Särskilt noga kollade vi värmeramper och kopplingsdon som förser stadsbussarna med motorvärme och ström. Stor tack till tungbärgarna som lät oss kolla

Canadian Snowman samlar registreringsskyltar och nu har han en svensk dito i sin samling. De har på avstånd sett Scanias fabriker i Södertälje där man, enligt deras utsago, tillverkar de finaste bussarna.

Candian Snowmans dröm är att köra buss till Canada. Men jag avrådde honom att ta vägen över Ryssland. Det är långt. I sommar åker de till London och hämtar några dubbeldäckare till Malta. Och givetvis är det Scania.

Supreme Coaches, Malta

Kyrkans Tidning, Halva biskopsstyrkan fortfarande på väg
Kyrkans Tidning, Strandsatt handläggare tar bussen från Malta

SvD, DN

Inga kommentarer: