2010-05-31

Twittter och #Shiptogaza

Igår kväll läste jag twitterflöden med oroande rapporter #Shiptogaza. Jag ställde mig initialt skeptiskt till uppgifterna om att israelerna försökte störa ut satellittrafiken och att deras flotta var på väg att borda fartygen med hjälp till Gaza. Min skepsis låg i att nyhetsbyråerna inte körde ut händelserna som "Breaking News". Inte ens Al Jazeera Men småningom kom uppgifterna även på CNN. Och tyvärr är rapporterna mycket dystrare än man kunnat föreställa sig, många har dödats.

Men uppenbart är twitter en nyhetskälla och nu på morgonen streamar Svenskan twitter.

DN, Expressen, GP, Sydsvenskan, Politiken. VG, Dagbladet

Bloggar om ,

7 kommentarer:

A. Einstein sa...

I Oslo-avtalens GAZA-JERICHO AGREEMENT ANNEX I, Article XI står klart och tydligt att främmande farkoster inte får komma närmare Gazas kust än 12 sjömil. Inom 12 sjömil har Israel rätt att vidtaga alla nödvändiga åtgärder mot farkoster misstänkta att användas för terroristaktiviteter, eller för att smuggla vapen, ammunition, narkotika, varor eller deltaga i några som helst illegala aktiviteter. Det är helt klart att Ship to Gaza-båtarna deltager i illegala aktiviteter, tex. finns det 800 aktivister ombord som saknar besöksvisum. Att båtarna kan misstänkas ha vapen, ammunition eller narkotika ombord är också ganska naturligt. Israel har också utropat en 20 sjömils sk. exclusion zone, ett helt legitimt och lagligt tillvägagångssätt. Tex. utropade UK en 200-sjömils exclusion zone runt Falklandsöarna 1982. Juridiskt sett har Israel således inga som helst problem med att blockera båtarnas intrång inom 12 eller 20-sjömilsområdet.

De israeliska soldaterna BLEV angripna med knivar och järnrör, i några fall togs de av vapnen och så började naturligtvis skottlossningen. Öppnar man båda ögonen blir det inte lika enkelt som vissa gaptrutar tror...

Åter en gång har islamisterna ställt till det. Den här gången nöjde man sig inte med EN pinne i brasan, utan kastade in en hel vedtrave!

Ingenjören sa...

Hej ddayperspective, intressant att se att du inte ens tar unika kommentarer utan nöjer dig med copy-paste...

http://www.fredrikpettersson.nu/wykman-muf-%E2%80%9Ddet-ar-en-seger-for-hela-gaza-%E2%80%9D/

Den gången som Emil.

Anonym sa...

ddayperspective: Var du på båten? Så du hva som skjedde?

Åja, du er bare forutintatt og rettferdiggjør drap på sivile ja, uten å vite noe som helst hvordan bordingen ble foretatt..

Herlig.. Det er slike som deg som gjør at det blir krig i verden.

Anonym sa...

Landet Israel viser her sitt sanne politiske ansikt. Altfor lenge har de invadert palestinerne. Ved å stadig bygge ut nye boliger til israelitter og okkupere større og større områder. Ved å mure inn palestinerne, slik at de ikke får jobbe. Hindre tilgang på vann og mat, ødelegge jordene deres osv. Historien på overgrep mot palestina er lang og vond.

Vi rev ned Muren i Berlin, men det er flere murer i verden nå enn før. Og disse murene er ikke til forsvar, men for å sperre hele folk inne..

At de gjør dette, viser bare hvor langt de har fått kommet av det internasjonale samfunnet. Dette er en nøye kalkulert operasjon, for å hindre All støtte til palestinerne, til og med støtte på humanitært grunnlag. Så lenge Israel blir støttet i undertrykkingen av sine minoriteter, er ikke Israel et reellt demokrati, men flertallets tyranni. Israel er jo egentlig ikke noe egentlig land, men et stygt påfunn etter 2. verdenskrig mot befolkningen som allerede bodde i området.

Men av en eller annen grunn fortjener de vår og USAs fulle støtte. Forstå det den som kan..

Jeg er imot vanstyret i Israel, og jeg kjenner mange isrealitter. De fleste jeg har snakket med fordømmer nybyggingen og politikken i hjemlandet sitt.

Nå må det bli slutt med rettferdiggjøring av undertrykkelse og overgrep, slutt med å bløffe med anti-semitisme kortet, som ekstreme israelitter, de mest bråkete ofte gjør. Dette tolererer vi ikke!

Hva er en ”zionist”? En merkelapp, akkurat som de som bløffer med anti-semitisme kortet.

Ikke fall i fellene deres. Vi er alle en. Vi er alle mennesker, laget av det samme ”stoffet”. Å sette merkelapper på hverandre er bare et maktmiddel for å splitte og herske..

Kritiser autoritetene / vanstyret, men ikke menneskegrupper, som om de er en.. Har truffet mange Israelitter, og de er akkurat som deg og meg, og liker heller ikke undertrykkelse, overgrep og urettferdighet.

Anonym sa...

ddayperspectivE eller ska jag säga Ekeroth? Räcker det inte med din egen blogg?

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=bU12KW-XyZE&feature=player_embedded

de senaste bilerna från vad som hände vid bordningen

hur soldaterna kastas runt och misshandlas

Anonym sa...

Ditt nickfoto http://badge.facebook.com/badge/639089219.2821.1934204936.png säger allt Caligula lille!