2006-08-01

Lägg ned eller flytta Allsång på Skansen

Återigen bänkad framför TV:n och Allsång på Skansen. I kväll är det säsongsfinal och Haninges och Vansbros alldeles egen Björn Skifs uppträder. Han är bra han. Fyller 60 år i april nästa år. SIC!

Nu har vi svenskar sedan 1979 fått se hur vackert Stockholm är. Nästa år kan programmet läggas ned eller flyttas. Konsumentverket har dragit till Kristinehamn, Riksantikvarien och Riksutställningar är på väg till Visby. Nu skall Allsång vidare.

Mitt förslag på alternativa orter är:
Sjötorp där Göta kanalresenären slussar ut i Vänern. Linda Bengtzing från Gullspång leder programmet och Bert Karlsson kommer som Jonas Wahlströms efterträdare. Robert Gustafsson är självklart kvar i programserien, västgöte som han är.

Kivik på Österlen. Vackrast i Sverige med Gudrun Scyman som uppresande programledare från Saxtorp. Ulf Lundell kommer på besök i varje program och i varje avsnitt håller professor Dick Harrisson föreläsningar om stormaktstiden.

Kiruna har bra ljusförhållanden i början av sommaren. Börje Salming är given programledare och i varje program läser Torbjörn Säfve högt ur "Över Pallisaden". LKAB sponsrar musiken och jag kan utlova mycket Hard Rock.

Nytt namn
Nytt namn blir Allsång ifrån Skansen.

Barnaby har misslyckats
Nu är det Morden i Midsommer. De borde satsa på brottsförebyggande verksamhet tycker jag. Inför en slag nollvision när det gäller mord. Detective Chief Inspector Barnaby höjs till skyarna som en smart polis. Men i början av detta avsnitt var det en konstapel som förklarade för honom att en festival hölls årligen i byn. Hur kan han ha missat detta? Har Barnaby sovit på utsättningarna genom åren?


Andra bloggar om: ,

4 kommentarer:

Karin sa...

Det som var kul med allsången det här året, när SVT sparade in på artistarvodena, var att kolla kändisar i publiken. Jättekul att se hur programledarna och ministrarna ser ut när dom inte jobbar. :)

Så frågan är hur man får Ernst, Kristin, Pekka och dom andra till Sjötorp...

Dessutom har Bert dragit igång allsång i både Skara och Ulricehamn. Och Skara hade inte sämre artister än Stockholm.

Barnaby: Igårkväll somnade jag ifrån det. Inget bra tecken.

Per Westberg sa...

Ernst kommer nog ner från Örebro och enligt SR Skaraborgs hemsida har de 26 tjänster på heltid, varav tre projektanställda. Dessutom medverkar ett 20-tal andra personer - som musikexperter, kåsörer mm.

Det räcker till många program

Anonym sa...

Eller ersätt med Lotta Engberg från Liseberg. Why not... same shit but different.

Per Westberg sa...

Jag är lite tveksam till lämpligheten med Liseberg. Lisebergs ägs ju av ett kommunalt bolag men Skansen är en trevlig liten stiftelse. Det får ju inte bli förtäckt reklam.