2006-08-02

Sist i alfabetet

Med "W" som första namn i alfabet var man nästan alltid sist i uppropen i skolan. Alla förstår att den som har ett efternamn som börjar på "W" måste kämpa lite extra för att bli uppmärksammad. Magisterns och frökens uppmärksamhet tog slut hos de som hette "Eriksson". Anderssons barn seglade på ett bananskal.

Tänkt dig att Du skriver en bok med två medförfattare - E-holm och M-ström. När boken sedan citeras kommer den inte att citeras E-holm, M-ström och Westberg trots att just Westberg är hjärnan bakom mästerverket. I stället kommer boken att sorteras in under "E-holm m.fl.".

Men idag såg jag en artikel i N24 som visar att det är bra att stå längre ned i alfabetet. N24 har en artikel med rubriken "Bredbandsbolaget toppar lista över klagomål". I en liten faktaruta kan man sedan läsa. Så många klagomål har Internetoperatörer fått i år:
1. 1. Bredbandsbolaget: 103
2. Telia: 103
3. Glocalnet: 22

Telia kommer alltså inte långt efter Bredbandbolaget. Man kommer faktiskt bara efter i alfabetet. Det kanske inte är så dumt med ett efternamn på "W". Men motgångarna är flera. Jag ä vänsterhänt.

Inga kommentarer: