2007-02-20

Aftonbladets ledarsida uppskattar regeringen

Med rubriken "Hästsport är inte bara för tjejerna" skriver Lena Askling en positiv ledarkrönika i Aftonbladet. Hon berättar att det tycks vara klart att regeringen Reinfeldt fortsätter med ”Handslaget” det vill säga s-regeringens fyraåriga satsning på idrotten. Bland idrotterna finns hästsporten som ska ha sin beskärda del. Lena Askling berättar inte hur det blir med den förra regeringens 16-miljonersatsning på hästnäringen för att stimulera småföretagande inom hästsport. Eftersom det rör sig om typiska småföretagarsatsningar och stimulans för en levande landsbygd utgår jag ifrån att den nya regeringen kör på i den gamlas fotspår.

Jag gillar Lena Asklings slutkläm:

Ridsport är världens mest jämlika sport. Det är den enda sport där män och kvinnor i olika åldrar tävlar mot varandra på lika villkor. Så är det i OS och i Scandinavium i helgen. För att lyckas måste svensk ridsport få större bredd bland killarna och bättre coachning och målinriktning för tjejerna.

Då kan vi behålla vår position bland Europas ledande ridsportnationer.


Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Peter Olevik Dunder sa...

Hästtätheten inom vår kommuns gränser sägs vara hög och vad jag förstår finns här hel del spännande småföretag inom hästbranschen.

Huruvida Haninge blir ett hästcentra återstår väl att se men visst vore det positivt om ännu fler kan få sin utkomst från hästnäringen.

Anonym sa...

Bra Peter
Det vore kul att veta hur många som har hela eller delar av sin utkomst från hästnäring i vår kommun. Haninge känns hästvänligt men det finns säkert saker man kan göra.

Rida i Nationalpakren kanske. Nej jag skojade bara.