2007-02-11

Hårda bud i Mellerud


Hemtjänstens personal i Melleruds kommun gillar inte att åka omkring med kommunens slogan på bilarna uppger Göteborgsposten. Denna inte helt okända slogan lyder: "Hårda bud i Mellerud".

Hemtjänstpersonalen menar att man de i sitt arbete har möten med människor i svåra livssituationer och att dessa inte behöver hårda bud. Jag förstår hemtjänstens personal men kommunstyrelsens ordförande Robert Svensson (c) är av en annan mening och anser att dekalerna är en del i arbetet med att profilera kommunen. Kommunalrådet berättar att han själv suttit i Göteborg och pratat med en person från Kiruna som kände till uttrycket hårda bud i Mellerud.

Man tar sig för pannan. Tänk om polisbilarna i polisområde 4 vid polisen i Västra Götaland som omfattar bland annat Dalsland skulle ha dekaler med "Hårda bud i Mellerud". OCh när det gäller Kirunabons association med Mellerud var han säkert för artig att rabbla hela ramsan. En ramsa som kanske kommunalrådet missat: HÅRDA BUD I MELLERUD, VÄRRE VAR É I GÄLLIVARE.

För mig är Mellerud liksom hela Dalsland en vacker plats med stor potential. Tänk bara på akvedukten i Håverud. Man behöver ingen sådan här larvig slogan. I stället kanske turistchefen skulle ta sig en titt i Susning och fundera på hur orten framställs. Länk till Susnings artikel om Mellerud. Eller vad sägs om följande text:

Orten har gett upphov till talesättet "hårda bud i Mellerud". Dessutom kan man köpa korv med våffla i Melleruds korvkiosker. En habil svensk sprinter som var bäst i Sverige på 100 m och 200 m i mitten på 1960-talet kom från Mellerud och hette [Bo Althoff]?.


DN 8 februari

Andrabloggar om:

Inga kommentarer: