2006-07-04

Alliansen och Almedalen

Göran Persson riktar in sin kritik mot Maud Olofsson och centerpartiet. Möjligen är det besvikna centerpartisters röster han suktar efter. Jag tillhör väl inte den skara som kan göra skarpa analytiska kommentarer. Men jag konstaterar att det dröjde 40 minuter till dess att kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund nämnde Alliansen i sitt Almedalstal. Detta handlar givetvis om att han nu måste locka väljarna till sitt eget parti. Det skall bli spännande att höra hur de andra borgerliga partiledarna förhåller sig till konceptet Alliansen.

En annan lite iaktagelse kring Alliansen är att en av de borgerliga partiledarna (Leijonborg) avnjöt en middag under Göran Hägglunds tal. Finns det en taktik bakom detta? Själv skulle jag naturligtvis varit på plats och stöttat min alliansbroder. Men politiker tänker kanske annorlunda.

Lika självklart som att Tomas Bodström lyssnade till Göran Persson, lika sjävklart borde Leijonborg ha lyssnat till Göran Hägglunds tal. Vilka av de borgerliga partiledarna dyker upp under Reinfeldts tal?

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Per Westberg sa...

Hej Sven-Gunnar
Man måste ju äta också och det är alltid gått om bord när partiledarna talar. Därefter är det knök fullt.

Anonym sa...

Nice colors. Keep up the good work. thnx!
»