2006-07-26

Moderaterna lovar mer än de kan hålla :-)

Sökmotorer spelar ibland små spratt. För ett par dagar seden hamnade Kyrkoordnaren som träff nummer åtta när man Google sökte på "Första världskriget". Nu har jag ramlat ner på träfflistan men besviken måste ha bli stor för den skolelev som skulle skriva i detta stora ämne. Och så får man träff på en bloggare som skriver om en 109 årig krigsveteran som avlidit.

Beskrivning av webbplatsen
När man registrerar sin webbplats på sökmotorerna skriver men in en lite beskrivande text som syftar till att den som får upp en träff snabbt skall kunna avgöra om han eller hon träffat rätt. Så har våra politiska partier gjort men moderaterna lever fortfarande kvar i Carl Bildts tid.

Vad skriver partierna?
Presentationen av partiets webbplats lär inte vara det argument som avgör valet.

Centerpartiet skriver med ett arkännande att vårt land fortfarande har välfärd:

Välkommen till Centerpartiet. ... Centerpartiet vill ha en bättre välfärd. En välfärd som är anpassad till hur våra liv ser ut idag och inte som det var...

LUF-ordföranden gjorde i veckan bort sig genom att presentera ett smaklöst spel på sin webbplast. Nu hör det dock till saken att spel är ett vapen i valet för Folkpartiet. Man är också fascinerad av livsmedelsförpackningarnas innehållsdeklarationer men glömmer "bäst föredatum när man skriver:


- Politisk information från Folkpartiet: rapporter, motioner, mediainformation, spel.

Kristdemokraterna har en kärnfull förklarande text även om jag själv alltid biter mig i tungan när man använder begreppet "Rikspartiet". Betyder det att man har ett rikskansli också?:

- Rikspartiet. Princip- och handlingsprogram, pressmeddelanden, motioner,
riksdagsledamöter, organisation.
Miljöpartiet de Gröna har nog den mest logiska texten:


Vill du veta mer om Miljöpartiets politik är det här du ska söka.

Men å andra sidan får man reda på mycket om Miljöpartiets politik på Allianspartiernas webbplatser också.

Socialdemokraternas presentation har inte skrivits av Göran Persson. Han säger ju att han är social demokrat och inget annat:
Den demokratiska socialismens samhällsuppfattning är uttryck för viljan att förverkliga idéerna...

Vänsterpartiet berättar att man har en massa dokument. Och visst jag hittade partiets stadgar där när jag lekte partisekreterare och kollade om det inte fanns grund för att förvägra Bergling medlemskap:
Partiprogram, faktablad, pressmeddelanden, motioner, riksdagsledamöter, organisation.

Men Moderaterna lovar mer än vad de kan hålla. De lovar nämligen att man skall kunna ta del av Carl Bildts veckobrev. SIC! Men Lundgrens veckobrev då? Och Arvid Lindmans, Gösta Bagges, Gunnar Heckschers, Yngve Holmbergs och Gösta Bohmans tankar. Frågan inställer sig: Är Moderaterna verkligen "Nya" moderaterna när man på Google presenterar sin webbplats med orden :
Presentation av idéer, åsikter och aktiviteter. Här kan du prenumerera på Carl
Bildts veckobrev.

Carl Bildt är i bloggosfären numera och behöver inte skriva veckobrev.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: