2006-07-06

Reinfeldt talade i Almedalen

Det var mycket folk och lyssnade på moderatledaren Fredrik Reinfeldt i Almedalen i kväll. Reinfeldt är en god talare och har ett varierat språk. Han är hitintills den enda partiledare som tagit upp ett internationellt tema (upprustningen i Nordkorea). Detta har det varit alldeles för lite av i Almedalen.

Däremot tror jag att Reinfeldt kommer att få reaktioner på sitt ointresse för miljöproblem och sin negativa hållning till offentligt finansierad kultur. När det gäller den återkommande algblomningen i Östersjön säger Reinfeldt: -Algblomningen handlar mycket om naturliga biologiska följdverkningar som möjligen drivs på av mänsklig hand. Men vad som exakt ska göras för att komma åt den, annat än vad vi redan gör för att dämpa kväve- och fosfatutsläppen, det är seriösa forskare oense om.

Detta kan vara en missräkning från Reinfeldt sida. De flesta vet att det är något sjukt när torsken är borta och då ålen minskar dramatiskt. Och den gröna sörjan upplevde jag inte vid barndomens simmande kring blåstången.

Andra bloggar om:

Inga kommentarer: