2006-09-06

22 timmar kvar av onsdagen - Avgår Leijonborg?

Nu har jag lyssnat på Folkpartihärvans utveckling under hela kvällen. Nu i den sena nattimman drar jag slutsatsen att Leijonborg inte hanterat detta bra. Det är ju inte osannolikt att han faktiskt saknar pressekreterarens råd. När man gång på gång hör klippen i TV är det enkelt att konstatera att ingenting hänger ihop. Allt är otäckt tilltrasslat.

Nu sover Sverige men på nattredaktionerna förebereds ett arbete där folkpartist efter folkpartist i morgon kommer att pressas till ställningstaganden. Grafiska bilder kommer att återge uttalanden som visar på motsägelser. Många partiaktiva kommer att avslöja sin besvikelse och uttrycka dubier kring Leijonborgs oreserverade och okritiska stöd till den avgångne partisekreteraren. En som kommer att få telefon är överåklagare Sven Erik Alhem i Malmö som kandiderar för Folkpartiet som företrädare för en klar socialliberal linje. Vad skall han säga? I sin yrkesutövning är han ju tydligheten själv.

För Alliansen handlar det om att inte hamna i ett läge där ett av partierna hamnar under fyraprocentspärren. Många av Folkpartiets trogna liberaler kommer att gå till Moderaterna och en och annan av nyvunna anhängare går tillbaka till Socialdemokraterna eller väljer Miljöpartiet Det är sannolikt att Leijonborg kastar in handduken under onsdagen. Nästa partiledare kommer att vara Cecilia Malmström. Eller varför inte Karin Pilsäter. Det blir nog bra.

Folkpartiet behövs. Jag glömmer inte när Westerberg reste sig ur soffan och gick när Bert och Ian tågade in. Snacka om civilkurage.

Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ditt förslag till bemanning illustrerar på ett bra sätt den folkpartistiska moraluppfattningen.

En åklagare som Sven Erik Allhem(fp) som inte drar sig för att själv inför valet väcka åtal i en politiskt känslig fråga som målet mot Illmar Repalu (s)i Malmö. Starkt påhejad av Lejonborgs krav på rättsskipning drev han åtalet fram till den friande domen.

Karin Pihlsäter som några veckor efter dommen om rattonykterhet begär väljarnas förtroende. Hon fick Lejonborgs uttalade förtroende samtidigt som partiet driver frågan om ökat straff för rattonykterhet.

Kanske vore det bra att komplettera med Daniel Anderson som är kommunfullmäktigeledamot i Solna och nämndeman i Solna tingsrätt.Han greps för fylleri när han var på porrbio.

Per Westberg sa...

Åtalet mot Repalu fördes av specialåklagaren Per Nichols som inte har bas i Malmö. Alhem skall nog inte beskyllas för detta. Att Folkpartiet skulle vilja ha ökade straff för rattfyllon har jag missat. Då blir jag besviken. Bättre trafikövervakning är nog grejen.

Men visst. Alhems personliga valkampanj som i mångt byggs på hans trovärdighet i yrket blir naturligtvis lite fadd i smaken.