2006-09-06

Man kan inte lita på Bredslarvsbolaget

I dessa dagar talas det om lösenord som Sigge och att Folkpartiet måste lägga alla kort på bordet. Men Bredbandsbolaget slarv är också en skandal av stora mått och Bredbandsbolaget lägger definitivt inte korten på bordet.

Bredbandsbolaget har skickat ut reklamblad per post där man angivit kundernas, däribland mitt, användarnamn och lösenord. I en e-post ber man om ursäkt och uppmanar oss kunder att byta lösenord.

Jag blir skraj över hur min Internetleverantör sprider uppgifter som om de kommer i fel händer kan vålla mig ekonomisk skada. I sitt brev är man lite överslätande och ser den största risken i att jag slänger brevet i soporna. Men det är ju värre än så. De har uppenbarligen full öppenhet kring lösenord i sin egen organisation. Hur många kan då se lösenord. Men värst av allt är att man skickat en stor fil med alla intergritetskänsliga uppgifter till sin reklamdistributör. Har man verkligen koll på hur den filen hanterats. Snart ligger den väl på SAPNET med användarnamn: BREDSLARVBOLAGET, lösen: SIGGE.

Enligt SvD Näringsliv 24 har en vaken privaperson, Robin Nordlander, anmält Bredbandsbolaget till Datainspektionen. Robin menar att Bredbandsbolaget brutit mot personuppgiftslagen när det hanterat personuppgifter som man gjort. Bredbandsbolagets bolagsjurist David Armljots säger:

Vi har ett samtycke till att använda uppgifter för marknadsföring. Vi gjorde
bedömningen att kunden hade nytta av att få sina inloggningsuppgifter för att
kunna ta del av det här erbjudandet.

Armljot har säkert rätt och tyvärr är det just nu så segt på www.bredbandsbolaget.se att jag inte kan kolla standarsdavtalen. Bredbandsbolaget är inte bara skyldiga en ursäkt. Jag saknar Telia.

Dina Pengar
Bredbandsbolagets kundinformation
SvT om skandalen
Näringsliv 24

Andra bloggar om: ,

1 kommentar:

LeoB sa...

Jag har försökt hitta villkoren för kunder hos Bredbandsbolaget, men jag kan inte hitta dem. Det verkar som om man måste börja fylla i sina personliga uppgifter först, innan man får läsa dem. Det tycker jag är oacceptabelt.

Jag är förståss inte säkert och har mailat dem och bett dem om en länk till villkoren.

Jag är inte kund där, men funderade just på att bli det eftersom ComHem är dyrare. Suck.