Även om hatet inte förekommit i umgänget mellan politiskt aktiva har arbetarrörelsen i den politiska debatten ofta utpekats som maktfullkomliga. Över tiden har detta klätts i ord som pampfasoner, girighet och kameraderi. Arbetarrörelsen har anlagt moteld men har aldrig lyckats bunta ihop de borgerliga partierna i enkla och tydliga schabloner.
Men nu efter "Siggeaffären" kan det bli svårt för de borgerliga att i debatten skära alla inom socialdemokratin över en kam. När någon schablon dyker upp kommer socialdemokraterna under lång tid att påminna om Leijonborgs uttalande våren 2006:
Det är oerhört, men det mest oerhörda är att det är ett uttryck för enUttalandet gavs i samband med att en socialdemokratisk föräldraledig partifunktionär försökt att förtala Reinfeld via anonym chatt. Leijonborgs uttalande fick en ny dimension efter "Siggeffären".
mentalitet hos socialdemokraterna.
Andra bloggar om: politik, val2006, dataintrång, folkpartiet, socialdemokraterna
2 kommentarer:
Hatet mot socialdemokratin är inte värre än hatet mot exempelvis moderaterna.
Men du har naturlingstvis en poäng i att politikeradeln egentligen håller ihop mot gräsrötterna. Elitpolitikerna gillar nog varandra eftersom de ytterst har samma intressen. Lika barn, leka bäst. Dessutom har du rätt i att personer som känner varandra ogärna skadar varandra efter de ser människan. Det betyder dock inte att många av dem inte gärna skulle trycka på knappen som sprängde andra med liknande egenskaper i luften. Många rasister brukar ju fungera på samma sätt. De har kanske en bekant som är invandrare som de sedan skyddar eftersom "Ali är ju inte som packet i Rosengård".
Denna betraktelse tar jag till mig.
Skicka en kommentar