2006-09-10

Framtidens Nyheter - Folkpartiet: Föräldrar hjälper sina barn

Svartjobb hos fp-politiker
Justitieutskottets ordförande Johan Pehrsons är folkpartiets talesman när det gäller rättpolitiska frågor. Tillsammans med förutvarande majoren Jan Björklund (skolfrågor) kan han väl karaktäriseras som en hårding. I veckan körde han mot rött ljus av misstag och pressen visade ansvar genom att inte göra någon stor affär av detta. Vem har inte av misstag kört mot rött. Det är slarvigt och ingen bagatell men högst förståeligt.

Men Pehrson har dubbel otur. Nu visar det sig att hans hus 1999 målats om av en hantverkare som fått svart betalning. Enligt Aftonbladet var det dock Pehrsons föräldrar som betalade och de tar nu också på sig det fulla ansvaret.

De flesta väljare rycker nog på axlarna och Pehrson har säkert redan haft ett allvarligt samtal med föräldrarna.

Möjligen är det en annan detalj som kommer att missgynna Pehrson. Många tänker nog på den lite egendomliga situationen att föräldrar skänker en så här dyr present till sin högavlönade son. Det är bra att föräldrar kan stötta sina barn men de flesta inser att det nog bara är i krissituationen som man gör detta. För de allra flesta ter det sig nog ganska främmande att far och mor stöttar med pengar till huset.

Fråga Kamprad
Det är minst sagt skämmigt att avslöjas med att som 31-åring få ekonomisk hjälp av mamma och pappa. Särskilt som Pehrsson vid den tiden torde ha haft en inkomst som högst fem procent av 30-åringarna kommer upp i. Att det sedan är vanligt att 40-talistgenerationen hjälper sina barn på detta sätt är en helt annan sak. Det är just grejen att det kommer fram som gör situationen pinsam.

Frågan om rätt och fel borde ställas till entreprenören Ingvar Kamprad.

Aftonbladet, Svartjobb hemma hos politiker
SvD

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: