2006-09-04

Leijonborgs distansering håller inte

Folkpartiets partisekreterare Johan Jakobsson uttalade sig i morse i radio om den medarbetare på LUF som gjort sig skyldig till dataintrång hos socialdemokraterna. Jakobsson gav intrycket att det var frågan om en medarbetare med underordnad ställning. Men i själv verket visade det sig vara frågan om LUF:s pressekreterare d.v.s. en befattningshavare som nog förekommit i många dokument som passerat partisekreterarens öga. Det är väl inte helt osannolikt att de kanske t.o.m. känner varandra ganska väl.

Senare på kvällen beklagar partiledaren Lars Leijonborg det inträffade i SvT Rapport och han försöker distansera sitt och partiets ansvar genom att prata om "den där killen".

Var finns arbetsgivaransvaret? Pressekreteraren har fått sparken men man behöver väl inte knäcka sina förre detta anställde genom att kalla honom - "den där killen". Jag utgår ifrån att partiet ställer upp för den medarbetare som varit ute och cyklat.

Det är tråkigt för LUF att de mister en pressekreterare. Jag gör iaktagelsen att LUF-företrädare svarar: -Inga kommentarer när SvT Aktuellts reporter försöker få till en intervju. Hade de en pressekreterare i tjänst hade de vetat att man aldrig skall svara - Ingen kommentar.

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: