2010-01-31

Klintbergare på Facebook

Facebook är ibland hysteriskt och det verkar lätt att få igång ryktesspridning.

Alldeles nyss såg jag flera FB-vänner som lagt in följande meddelande:

VARNING!!!!!!!
Gå inte med i en grupp som nu cirkulerar på FB med titeln: Att bli pappa eller mamma är det bästa som hänt mig. Den gruppen är startad av pedofiler vars mål är att komma åt dina foton!!! Var snäll och sätt detta som din status så infon sprids!!! Tack!

Börjar det inte bli lite löjligt med alla dessa Facebook hoax och detta budskap är givetvis ett dåligt skämt.

För det första ska man alltid vara försiktig med bilder aldrig exponera den som inte vill det. Och givetvis låter vi inte våra telningar bli allmängods på nätet.

För det andra kan väl ingen veta att just denna grupp startat av pedofiler. De brukar vara betydligt mer försåtliga. Men pedofiler verkar figurera ofta i denna tids Klintbergare.

För det tredje finns i skrivande stund ingen sådan här grupp på FB.

Eller har jag fel?

Bloggar om

7 kommentarer:

Rune Mattsson sa...

och för det fjärde tillåter inte FB så långa namn på grupper....

Angelica Karlsson sa...

Jag har hört att FB ska ändra reglerna för grupper så att administratörerna inte ska kunna ändra namn/info för grupperna ifall de har fler än 20 medlemmar... och det kan ju vara bra efter den senaste "skämtet" kring Haiti. I övrigt är jag sjukt trött på allt Facebook hoax. Det mest irriterande var någon vecka innan jul när jag fick ett helt idiotiskt kedjemail av runt 40 personer... suck. Där rök vänskapen med några av dem... orka liksom!

ulf sa...

Såg att du kallade den oskyldige Åke Svanstedt för sorglig. När han blir frikänd vad gör du då?? Ber om ursäkt personligen eller?? Snar att döma, snar att hata.Ibland undrar man vad det är för fel på er som förespråkar kärleksbudskapet, kanske nåt Göran Lindberg syndrom??

Per Westberg sa...

Jag vet inte om jag kallat Åke Svanstedt för sorglig. Däremot är det som hänt på hans gård sorgligt. Dessutom är han i tingsrätten dömd för anstiftan till brott mot djurskyddslagen. Jag utgår ifrån att domen överklagas.

Per Lindgren sa...

Jag har i flera dagar fått samma meddelande från olika vänner. Till slut bestämde jag mig för att kolla upp saken. Det visade sig att det FINNS en grupp med det namnet. Men den startades så sent som i går, av en man som även han är trött på ryktesspridningen på Facebook.

Det tyckte jag var kul, så jag gick med. För att driva skämtet ännu lite längre googlade jag fram en bild på en man i blöja och la upp den på gruppens sida tillsammans med texten "Här är min lilla ängel".

Dagen efter var mitt konto avstängt på grund av extremt grov överträdelse av Facebooks regler.

Ibland vet man verkligen inte om man ska skratta eller gråta.

andrea sa...

Varför detta raljerande? Tycker inte ALLA att pedofili är ett allvarligt brott?? Själv är jag UTLED på att sex numera ska få styra snart sagt ALLT!!! Är spyfärdig på er som har den dåliga smaken att förlöjliga den oro vi känner över vad som kan hända dem vi älskar mest i denna tid då ALLT kan köpas och säljas! FY FAN!

Anonym sa...

Fick den här länken av en go gammal vän. Han bara suckade för jag som alla andra hysteriska kopierade och la på min sida om pedofilerna. Du och han har ju rätt. Det är ju faktiskt helt hystersikt. Dom lär nog vara smartare än att lägga ut en sida på FB.
Tack och kram från
Gill