2010-06-13

Det är väl ingen idé att ringa om vuvuzela

Man borde ringa till VM-kansliet i Sydafrika och tipsa om att de borde stoppa oljudet från dessa vuvuzelas med stöd av arbetsmiljölagen. Om inte annat borde man kunna plocka fram motsvarigheten till miljöbalken. Men de där nere lär väl inte höra vad man säger.

Sydsvenskan, Aftonbladet, Aftonbladet, Skånskan, DN, Aftonbladet, SvD

Bloggar om

2 kommentarer:

Bengt O. sa...

Jag har funderat en hel del på det där. Visst är det störande för våra öron. Men nu är det Sydafrikas och Afrikas VM - de har inbjudit folk från hela världen och gör sitt bästa för att få alla att känna sig välkomna.Till slut har jag kommit fram till att det där är något som vi måste respektera - det är en del av deras "kultur" för att använda ett slitet uttryck. Att försöka stoppa eller förbjuda det hela vore helt enkelt en akt av nykolonialism. För att inte tala om den animositet från hela den afrikanska kontinenten det skulle uppamma och vi har verkligen nog av konflikter i världen.

En journalist i Expressen skrev att han föredrog tutandet framför de vulgära könsordsramsor som tydligen vrålas som standard på svenska fotbollsläktare. Jag håller helt med. Låt publiken tuta och glädjas åt Bafana Bafana så länge de nu får vara med. F.ö. turade man också i matchen Uruguay-Frankrike vilket väl visar att det är själva spelet man gläds åt.

Blir det verkligen för ansträngande för svenska öron kan man ju alltid stänga av TV-ljudet och lyssna på radio i stället.

Lena sa...

Nu förstår jag vart oljudet igårkväll kom från, TV:n. Hujedamej....